Χανιά: Εγκλωβισμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι της παλιάς πόλης (audio)

13:35 2/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Έντονα προβληματισμένοι και ανήσυχοι δηλώνουν, για μια ακόμη φορά, οι μόνιμοι κάτοικοι της παλιάς πόλης στα Χανιά και ζητούν, από τους αρμόδιους φορείς, μέτρα για την προστασία τους.
Η μόνιμη κάτοικος της παλιάς πόλης και μέλος του αντίστοιχου Συλλόγου, Σουζάνα Γιατρουδάκη, επικοινώνησε με την ΕΡΤ Χανίων και, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι οι κάτοικοι στο Ενετικό Λιμάνι αισθάνονται πολιορκημένοι και τρομοκρατημένοι, αφού ζουν με τον εφιάλτη για το ξέσπασμα

πυρκαγιάς στα στενά δρομάκια, που έχουν ασφυκτικά γεμίσει με τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων εστίασης. Σύμφωνα με την κ. Γιατρουδάκη, η πρόσβαση οχημάτων της Πυροσβεστικής ή ασθενοφόρων στην παλιά πόλη τους καλοκαιρινούς μήνες είναι αδύνατη. Ορισμένοι δρόμοι, είναι αδιάβατοι, δεν λειτουργούν οι πυροσβεστικοί κρουνοί, ενώ οι οδοί διαφυγής σε περίπτωση φωτιάς ή άλλου ατυχήματος, είναι σχεδόν ανύπαρκτες, υποστηρίζει η κ. Γιατρουδάκη.
Όλες οι προσπάθειες των μόνιμων κατοίκων για την εξεύρεση λύσης στα προβλήματά τους, έχουν πέσει στο κενό, ανάφερε η κ. Γιατρουδάκη και πρόσθεσε ότι ο κίνδυνος είναι άμεσος.
Παράλληλα έκανε λόγο για απειλές, ακόμα και χειροδικίες, που έχει δεχθεί η οικογένειά της, από μεμονωμένους μεγαλοϊδιοκτήτες της περιοχής. «Μας τρομοκρατούν σκοπίμως για να μας βγάλουν απ’ τα σπίτια μας και να τα εκμεταλλευτούν τουριστικά», υποστήριξε η κ. Γιατρουδάκη.
Ακούστε τη συνέντευξη:

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα