Οι φετινές εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ στην Ικαρία.

11:27 20/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με κεντρικά συνθήματα: «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο» «Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του …αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς» το Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας έχει ξεκινήσει ήδη το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα για 43η χρονιά.
Το ταξίδι του Φεστιβάλ στην Ικαρία ξεκινάει: Την Κυριακή 23 Ιούλη στην πλατεία Αγίου Κηρύκου, την Τρίτη 25 Ιούλη στην πλατεία Χριστού Ραχών και την Παρασκευή

28 Ιούλη στην πλατεία Ευδήλου, όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 9 μ.μ.
Η κύρια θεματολογία του είναι από τις 3 μπροσούρες της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για τον σοσιαλισμό»: 1.Για την σοσιαλιστική οικονομία, 2.Για την σοσιαλιστική εξουσία, 3.Για την παραχάραξη της ιστορίας. Επίσης θα προβληθεί το βίντεο – ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ με τίτλο «100 χρόνια από τον Κόκκινο Οκτώβρη».
Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Αυγούστου στο Μονοκάμπι (χώρος πανηγυριού) στις 9 μ.μ. και θα περιλαμβάνει : Αφιέρωμα στον κομμουνιστή Αντώνη Καλαμπόγια, έναν από τους 9 εναπομείναντες αντάρτες του Δ.Σ.Ε στην Ικαρία για 5 ολόκληρα χρόνια μετά την λήξη του Εμφυλίου, με παραπομπές από το βιβλίο του «Ικαρία, ο Κόκκινος Βράχος» , το οποίο επανεκδόθηκε πέρσι στα πλαίσια των 70 χρόνων από την ίδρυση του Δ.Σ.Ε. Αφιέρωμα και έκθεση για τα 100 χρόνια από την Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση (1917-2017)
Κεντρική ομιλία από τον Νίκο Λάππα, μέλος του γραφείου του Κ.Σ. της ΚΝΕ.
Θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και παράλληλα στους χώρους του φεστιβάλ θα λειτουργεί μεγάλη έκθεση βιβλίου, υλικών, καθώς και παιδότοπος.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς

Keywords
Αναζητήσεις
ικαρια φεστιβάλ κνε
Τυχαία Θέματα