Οι ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις στη συνάντηση Μακρόν-Μέρκελ

16:03 19/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Βερολίνο βρίσκεται ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος συναντάται με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρίσκονται οι ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις.

Σε δηλώσεις που έκανε πριν από τις συνομιλίες της με τον Γάλλο πρόεδρο, η Άγκελα Μέρκελ υπογράμμισε πως είναι πεπεισμένη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιτύχει καλά αποτελέσματα σε ένα ευρύ φάσμα μεταρρυθμίσεων, ενώ εξέφρασε αισιοδοξία για την ολοκλήρωση της τραπεζικής

ένωσης.

«Όσον αφορά τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης, συμφωνήσαμε πως η ευρωζώνη είναι επαρκώς ασφαλισμένη από τις κρίσεις», δήλωσε η Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας πως η αλληλεγγύη πρέπει να συνδέεται με την ευθύνη κάθε μεμονωμένου κράτους για τους κινδύνους που διατρέχει.

Από την πλευρά του, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως τα κράτη μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να προσθέσουν μηχανισμούς αλληλεγγύης, όπως η τραπεζική ένωση, στα ήδη υφιστάμενα εργαλεία για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, αν θέλουν την άνθηση της ένωσής τους.

«Καμιά νομισματική ένωση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς στοιχεία σύγκλισης», δήλωσε ο Γάλλος ηγέτης.

«Το σημαντικότερο σε αυτό το στάδιο είναι να μην αντιδρούμε γι’ αυτό ή για εκείνο το εργαλείο, αλλά να εξασφαλίσουμε ότι μοιραζόμαστε τους ίδιους στόχους και πως έχουμε κοινό πολιτικό στόχο», πρόσθεσε.

Οι δύο ηγέτες θέλουν να παρουσιάσουν κοινές προτάσεις τον Ιούνιο, επανέλαβε ο Μακρόν.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα