Με αναχαίτιση η απάντηση στις τουρκικές παραβιάσεις – Ψήφισμα του ΕΚ για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων(video)

15:42 19/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ισχυρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε σήμερα το Ευρωκοινοβούλιο με την έγκριση ψηφίσματος εναντίον της Τουρκίας για τη συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Είναι από τις λίγες φορές που όλες οι πολιτικές ομάδες συμφώνησαν σε ένα κοινό ψήφισμα, το οποίο ζητά την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 607 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 18 αποχές.

Με την τεχνητή ένταση να συνεχίζεται από την πλευρά της Άγκυρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις από το 6ο συνέδριο

αεροπορικής ισχύος που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου.

«Εμείς αυτό που κάνουμε είναι σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο και το δικαίωμα προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας να αναχαιτίζουμε ότι μπαίνει στον Εθνικό Εναεριο Χώρο και η τελευταία προσγείωση να είναι δική μας. Θέλω να συγχαρώ την πολεμική αεροπορία για αυτό το τεράστιο επίτευγμα»

-Από την Τουρκία ο Ομέρ Τσελίκ, υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων γι’ ακόμη μια φορά θέλησε ν’ αναφερθεί στον υπουργό Εθνικής Άμυνας της χώρας μας: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας είπε ότι οι προκλήσεις και η επιθετικότητα δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος. Ο υπουργός Άμυνας του, θα πρέπει να ακούσει αυτή τη φράση, να την απομνημονεύσει και να την επαναλαμβάνει καθημερινά.»

«Έχουν πάθει αμοκ με εμένα δεν ξέρω. Τους εύχομαι καλές εκλογές», σχολίασε ο Πάνος Καμμένος.

Ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στους στρατιωτικούς συντάκτες αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη γείτονα προβλέποντας πως η ένταση θα συνεχιστεί: «Η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει την ένταση, θα υπάρξει επανακαθορισμός των εντάσεων μετά τις εκλογές, ωστόσο η εντεινόμενη ρητορική όσο βαδίζουν προς τις εκλογές θα έχει σχέση αποκλειστική, με το να τροφοδοτεί ένα εθνικιστικό κλίμα».

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος είπε: «Για τις επόμενες εβδομήντα ημέρες μέχρι τις εκλογές στην Τουρκία, ο πολιτικός διάλογος στην Τουρκία θα χαρακτηριστεί από πόλωση και ένταση».

Ευρωπαϊκό «Κροσέ» στην Άγκυρα

Keywords
Τυχαία Θέματα