Οι εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα της Βιάννου

08:44 15/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρουσία του πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, κορυφώνονται την Κυριακή οι εκδηλώσεις για τα 74 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Βιάννου, με την εκτέλεση τετρακοσίων ανδρών και παιδιών, από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Στις 11 το πρωί θα γίνει η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων στο Σελί Αμιρών, με ομιλητή το δικηγόρο Πέτρο Μηλιαράκη.
Στη συνέχεια στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος θα γίνει η τελετή για την ανακήρυξη του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ως επίτιμου δημότη του Δήμου Βιάννου και ως επίτιμου προέδρου της Ενώσεως Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
Αύριο στις 8.30 το βράδυ στο χώρο του ηρώου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο: «Ωδή για τους μικρούς Ήρωες». Περιλαμβάνει, θεατρικό δρώμενο με την ηθοποιό, Ελευθερία Κόμη, και συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης, υπό τη Διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, τη Νεανική Χορωδία Δήμου Ηρακλείου, υπό τη Διεύθυνση του Γιάννη Ιδομενέως, καθώς και τη Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, υπό τη Διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα