Οι άθλοι του Ηρακλή στη Λάρισα

14:54 13/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενα ανεπανάληπτο ταξίδι στο χρόνο, το χώρο και στην ελληνική μυθυλογία ξεκινά μεθαύριο Παρασκευή 15 του μηνός στον πολυχώρο Thessalia, στη Λάρισα. Πρόκειται για το κορυφαίο μυθολογικό πάρκο «Ηρακλής – Οι 12 Αθλοι» ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχθεί επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι θα συμμετέχουν βιωματικά με τη βοήθεια ξεναγών και ερμηνευτών στο ταξίδι αυτό, γνωρίζοντας την ελληνική μυθολογία και έναν από τους μεγαλύτερους ήρωες της.
Πρόκειται για ένα πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λάρισας

που υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων και σε πλήρη σύμπραξη με την ΔΕΘ -ΗΕLEXPO η οποία έφερε για πρώτη φορά στη χώρα μας τα θεματικά πάρκα.
Σήμερα οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκαν στη σημαντικότητα του εγχειρήματος και ανακοίνωσαν την έναρξη λειτουργίας του Πάρκου το οποίο θα παραμείνει στη Λάρισα μέχρι και τις 2 Ιουνίου .
Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια διοργάνωση γίνεται εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η εκπρόσωπος της HELEXPO Μαρία Σιλοπούλου εμφανίστηκε απολύτως βέβαιη για την επιτυχία της καθώς υπάρχουν οι υποδομές που θα συμβάλουν καθοριστικά σ’ αυτό. Τα θεματικά πάρκα μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για μια περιοχή και βραχίονα ανάπτυξης και τουρισμού δήλωσε η κα Σιλοπουλου, άποψη για την οποία υπερθεμάτισαν τόσο ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους όσο και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Νταής
Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Παπαλέξης έκανε μάλιστα γνωστό πως υπάρχουν 18.000 προκρατήσεις από σχολεία της Θεσσαλίας αλλά και της Πιερίας, της Φθοιώτιδας και της δυτικής Μακεδονίας.
Το Πάρκο θα λειτουργεί πρωινές ώρες από Δευτέρα -Παρασκευή για τα σχολεία και από Παρασκευή απόγευμα -Κυριακή για το υπόλοιπο κοινό.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα