Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αγιά

13:08 4/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Πλούσιες θα είναι και φέτος οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σε όλο το Δήμο Αγιάς, που γίνονται με την συνεργασία και την υποστήριξη των συλλόγων (γυναικών,πολιτιστικών, επαγγελματιών, εμπορικό, κυνηγητικό, γονέων και κηδεμόνων) οι οποίοι πρωτοστατούν στον προγραμματισμό και την επιτυχία των εκδηλώσεων.

Την Κυριακή 10 Μαρτίου οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αγιά ξεκινούν από τις 2:30 μ.μ. με παιχνίδια και δραστηριότητες για τους μικρούς καρναβαλιστές, αποκριάτικους χορούς και γαϊτανάκι.
Η φωτιά θα ανάψει στις 7:00μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Αγιάς, συνοδεία ζωντανής μουσικής,

και θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα.
Στα χωριά του Δήμου Αγιάς οι φωτιές ανάβουν από τις 7μ.μ. και μετά σε: Αετόλοφο,Γερακάρι, Μεγαλόβρυσο, Μεταξοχώρι, Νερόμυλοι, Ποταμιά, Δήμητρα, Καστρί, Μελιβοία,Βελίκακαι Κουτσουπιάόπου θα προσφερθούν κρασί και εδέσματα.
Την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου σαρακοστιανά εδέσματα, ζεστή φασολάδα, κρασί και χαλβάς θα προσφέρονται από τις 11 το πρωί σε Αγιά, Ανάβρα, Σκλήθρο, Σκήτη, Μελιβοία, Ανατολή, Μαρμαρίνη, Δήμητρα, Καστρί, Αμυγδαλή, Ομόλιο, Παλαιόπυργο, Καρίτσα, Έλαφο, Βελίκα.
Τα παράλια του Δήμου Αγιάς την Καθαρά Δευτέρα σας περιμένουν να πετάξετε το χαρταετό και να δοκιμάσετε τα σαρακοστιανά εδέσματα.
Στο Στόμιο ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γευτεί μαγειρευτές σουπιές, κρασί και χαλβά έθιμο μοναδικό στη Θεσσαλία.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα