Αυτό είναι το απίστευτο ποσό που θα κληρονομήσει κάθε παιδί του Μπιλ Γκέιτς

13:06 4/3/2019 - Πηγή: In.gr

Όταν μαθαίνει κανείς πως η προσωπική περιουσία του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς φθάνει τα 96,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σίγουρα σκέφτεται πως κάποια ημέρα τα τρία παιδιά τους θα μοιραστούν αυτό το θηριώδες ποσό.

Έτσι θα έκαναν σχεδόν όλοι οι γονείς του πλανήτη. Όχι όμως οι Γκέιτς…

Ο Μπιλ παντρεύτηκε τη Μελίντα Φρεντς το 1994. Οι δύο τους γνωρίστηκαν στη Microsoft, όπου προσελήφθη εκείνη το 1987 ως τμηματάρχης. Σήμερα ασχολούνται από κοινού με το ίδρυμά τους, Bill

& Melinda Gates Foundation, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια 50,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο το ζευγάρι το έχει σκεφτεί ιδιαίτερα και έχει πάρει την απόφαση να αφήσει σε κάθε του παιδί από 10 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό μπορεί να είναι μυθικό για τους… κοινούς θνητούς, ωστόσο αν αναλογιστεί κανείς το σύνολο των σχεδόν 100 δισ. της οικογένειας, τότε φαντάζουν ψίχουλα.

Κι όμως πίσω από την απόφαση αυτή βρίσκεται το τεράστιο ενδιαφέρον τον δύο γονέων για τα παιδιά τους. Ο Μπιλ Γκέιτς το είχε εξηγήσει παλαιότερα ως εξής: «Θέλουμε να πετύχουμε μια ισορροπία, όπου θα έχουν μεν την ελευθερία να κάνουν τα πάντα, όχι όμως να τα λούσουμε με τόσα λεφτά ώστε να μπορούν να μην κάνουν τίποτα».

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι έως τότε δεν θα τα υποστηρίζουν σε ό,τι κάνουν. Η κόρη τους Τζένιφερ, για παράδειγμα, παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς επίδειξης με το άλογό της και είναι ιδιαιτέρως καλή στο σπορ. Οι γονείς της φρόντισαν να της κάνουν τη ζωή πιο εύκολη με έναν τρόπο που μόνο τα χρήματα μπορούν αν πετύχουν: της αγόρασαν το 2016 μια έκταση 37 εκατομμυρίων δολαρίων, στη Φλόριντα, για να μπορεί να προπονείται όπως πρέπει…

Keywords
Τυχαία Θέματα