Οχτώ καλλιτέχνες στο συμπόσιο Γλυπτικής

09:22 23/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τη συμμετοχή οχτώ καλλιτεχνών από την Ελλάδα, τη Σερβία, τη Ρωσία, την Ινδία και τη Νέα Ζηλανδία, θα πραγματοποιηθεί το 8ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής του Δήμου Ηρακλείου, από τις 4 έως τις 24 Ιουλίου στο Βενεράτο.

Οι διακεκριμένοι καλλιτέχνες θα φιλοτεχνήσουν τα έργα

τους σε λευκό μάρμαρο Θάσου. Στις 4 Ιουλίου οι γλύπτες θα παραλάβουν ακατέργαστους όγκους μαρμάρου ύψους μέχρι και 2,5 μέτρων, και μέχρι τις 24 Ιουλίου θα φιλοτεχνούν τα γλυπτά τους σε δημόσιο χώρο, ο οποίος θα είναι επισκέψιμος από το κοινό.
Το θέμα του 8ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής είναι ένας στίχος του βραβευμένου με Νόμπελ ποιητή Οδυσσέα Ελύτη από το ποίημα, «Η Μαρίνα των Βράχων»: «… κι ο χρόνος γλύπτης των ανθρώπων παράφορος…». Θέμα το οποίο εμπνέει τους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν αξιόλογα έργα τέχνης.
Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιουλίου, με τους γλύπτες να παραδίδουν τα έργα τους στο Δήμο Ηρακλείου, για να στηθούν σε δημόσιους χώρους.
Στο 8ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής Δήμου Ηρακλείου θα πάρουν μέρος οι γλύπτες: Vasilisa Chugunova (Ρωσία), Giorgie Cpajak (Σερβία), Gadadhar Ojha (Ινδία), Renate Verbrugge (Νέα Ζηλανδία), Αντώνης Μυρωδιάς, Οδυσσέας Τοσουνίδης, Χρήστος Τσουμπλέκας, Μανώλης Χαρκούτσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα