«Όχι» του Κ. Μητσοτάκη στα μέτρα για τους φόρους «ναι στις όποιες λίγες μεταρρυθμίσεις»

14:51 17/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Θα καταψηφίσουμε τα μέτρα για τους φόρους, θα στηρίξουμε όμως τις όποιες λίγες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε σήμερα από το Παρίσι, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ζωντανή συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι France 24.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής που άσκησε το κόμμα του λέγοντας ότι «η Ελλάδα ήταν έτοιμη το 2014 να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Χάσαμε δύο χρόνια με τον κ. Τσίπρα,

δεν είχαμε ανάπτυξη το 2015, δεν βλέπουμε ανάπτυξη το 2016. Και πραγματικά με τον κ. Τσίπρα δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, διότι όλα τα μέτρα που προτείνει είναι μέτρα φορολογικά, δεν υπάρχουν πραγματικά διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δεν έχω εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα και στο ότι μπορεί να επαναφέρει την Ελλάδα στην ανάπτυξη» .

Για το μεταναστευτικό απέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα απραξία οκτώ μηνών που έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η πιο εύκολη οδός για να περάσει κανείς στην Ευρώπη είναι μέσω των ελληνικών νησιών. Τόνισε ακόμη ότι πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν η συμφωνία με την Τουρκία μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Νωρίς το πρωί, ξεκινώντας τον κύκλο επαφών που έχει στη γαλλική πρωτεύουσα, ο κ. Μητσοτάκης είχε πρόγευμα με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν, ενώ στις 15:30 θα συναντηθεί με τον αρχηγό των Ρεπουμπλικάνων και πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας Νικόλα Σαρκοζί και το απόγευμα στον ΟΟΣΑ με τον γγ του οργανισμού Ανχέλ Γκουρία

Στο επίκεντρο της συνάντησής με τον κ Μακρόν, που κράτησε μία ώρα, βρέθηκαν οι μεταρρυθμίσεις αλλά και οι τρόποι ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας, με τον πρόεδρο της ΝΔ να επισημαίνει στον Γάλλο υπουργό την ανάγκη αλλαγής του μίγματος της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μείωση της σκληρής φοροεισπρακτικής πολιτικής με παράλληλη τόνωση της επιχειρηματικότητας, μείωση των δαπανών και προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις επαφές με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία θα συζητηθούν οι προτάσεις του ΟΟΣΑ για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Στο ραντεβού θα είναι παρόντες και οι Κ. Χατζηδάκης, που είναι υπεύθυνος για την κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ, και ο πρώην πρέσβης της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ καθηγητής Γ. Πρεβελάκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: Eurokinissi

The post «Όχι» του Κ. Μητσοτάκη στα μέτρα για τους φόρους «ναι στις όποιες λίγες μεταρρυθμίσεις» appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα