Ο Σωκράτης Σινόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής

09:06 12/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη συναυλία «Χρωματίζοντας τους ανέμους» παρουσιάζει ο Σωκράτης Σινόπουλος την Τετάρτη 14 Μαρτίου, στις 8:30 το βράδυ, μαζί με το Κουαρτέτο του και το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών, στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής.

Με συνδετικό κρίκο την πολίτικη λύρα του Σωκράτη Σινόπουλου, η world jazz συναντά το «κλασικό κουαρτέτο εγχόρδων», σε μια βραδιά πέρα από στιλιζαρισμένα στερεότυπα

που ταξιδεύει τον ακροατή σε ονειρικά μουσικά τοπία. Ο γνωστός Έλληνας δεξιοτέχνης, ο οποίος έχει εμφανιστεί με επιτυχία στο εξωτερικό και έχει ηχογραφήσει το άλμπουμ Eight Winds έναν δίσκο, όπως λέει ο ίδιος, με «ασπρόμαυρα μουσικά σκίτσα» για jazz piano trio και λύρα- ξαναδουλεύει τα κομμάτια του, εμπλουτίζοντάς τα με το ηχόχρωμα του βιολιού, της βιόλας και του τσέλου.

Μαζί του επί σκηνής, το Κουαρτέτο του (Γιάννης Κυριμκυρίδης-πιάνο, Δημήτρης Τσεκούρας-μπάσο, Δημήτρης Εμμανουήλ-τύμπανα) και το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών που απαρτίζεται από μέλη της ΚΟΑ: τους βιολονίστες Απόλλωνα Γραμματικόπουλο και Παναγιώτη Τζιώτη, τον βιολίστα Πάρη Αναστασιάδη και τον βιολοντσελίστα Ισίδωρο Σιδέρη.

Σωκράτης Σινόπουλος Quartet
Γιάννης Κυριμκυρίδης: πιάνο
Δημήτρης Τσεκούρας: μπάσο
Δημήτρης Εμμανουήλ: τύμπανα
Σωκράτης Σινόπουλος: λύρα

Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών
Απόλλων Γραμματικόπουλος: βιολί Ι
Παναγιώτης Τζιώτης: βιολί ΙΙ
Πάρις Αναστασιάδης: βιόλα
Ισίδωρος Σιδέρης: τσέλο

Ενορχηστρώσεις για κουαρτέτο εγχόρδων: Αποστόλης Κουτσογιάννης

Τιμές εισιτηρίων
7 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ) – 10 € – 15 €

Μέγαρο Μουσικής
Τηλ. 210 7282333

The post Ο Σωκράτης Σινόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα