Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 12-3-2018

06:59 12/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική
Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ»
Ενεργοποιείται σήμερα η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων στον ιστότοπο exoikonomisi.ypen.gr, μέσω του οποίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέσω αυτού να ενημερωθούν αναλυτικά για τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία ένταξης σε αυτό. Υπενθυμίζεται ότι για την αξιολόγηση των αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο Στάυρος Αραχωβίτης στη Ροδόπη
Ο υπεύθυνος του Αγροτικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ

ο Σταύρος Αραχωβίτης επισκέφτηκε την Ροδόπη καταγράφοντας από κοντά τα αγροτικά- κτηνοτροφικά ζητήματα, που απασχολούν την περιοχή. Συγκριτικό πλεονέκτημα η ποιότητα κι όχι η ποσότητα των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων τόνισε ο βουλευτής σημειώνοντας πως οι ευκαιρίες στο χώρο της παραγωγής είναι μεγάλες, τα εργαλεία πολλά, αλλά σε πολλούς εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστα. Οι νεότεροι, όπως είπε ο βουλευτής, στρέφονται προς την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων.

Στο πλευρό των δύο στρατιωτικών οι Σύλλογοι Εβριτών
Οι Σύλλογοι Εβριτών Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας και Σερρών ενώνουν τις φωνές διαμαρτυρίας με τους Συλλόγους του Ν. Έβρου, για την συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές Αρχές, προσυπογράφοντας το κάλεσμα των φορέων που έχει ως εξής: Η σύλληψη και κράτηση, ήδη επί 10 μέρες, των δύο στελεχών του Στρατού μας στις φυλακές της Αδριανούπολης είναι μία προσβολή και πρόκληση για όλον τον ελληνικό λαό και πρωτίστως για εμάς τους Εβρίτες. Ένα ασήμαντο συμβάν στη μεθόριο παρέδωσε δύο δικούς μας ανθρώπους όμηρους στη γείτονα και έπληξε την αξιοπρέπεια και τη φιλοτιμία των Ελλήνων, ένστολων και μη. Η συνεχιζόμενη κράτηση του Ανθυπολοχαγού Μητρετώδη Άγγελου και του Λοχία Κούκλατζη Δημήτρη μάς εξοργίζει και μας προσβάλλει προσωπικά όλους εμάς που ζούμε στον ακριτικό Έβρο και που πάντα ελπίζουμε σε μια ειρηνική συνύπαρξη με τη γειτονική χώρα. Η ειρηνική συνύπαρξη και η φιλία δεν μπορεί να είναι, όμως, μια μονόπλευρη επιθυμία και στάση, ειδικά όταν οι αρχές της άλλης πλευράς δίνουν όλο και περισσότερα σημάδια εκμετάλλευσης και επιβουλής. Είμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουμε τη θέλησή μας για άμεση αποφυλάκιση των παιδιών μας από τις τουρκικές Αρχές, αφήνοντας τις νομικίστικες δικαιολογίες και τα κατασκοπευτικά σενάρια κατά μέρος. Αυτό που δεν πετυχαίνει η Πολιτική ας το πετύχει η φιλία, ο πολιτισμός και η Οικονομία. Θα αποτελεί ταπείνωση να συνεχίσουμε σαν να μην συνέβη τίποτε, σαν να αδιαφορούμε για την τύχη των κρατουμένων, για την αγωνία των οικογενειών τους, και για την τιμή του Στρατού και της Πατρίδας μας. Καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Οικονομία

2η Διεθνής Συνάντηση των Αθηνών για τις ΜμΕ
Στη 2η Διεθνής συνάντηση Αθηνών συμμετείχαν οι Ανέστης Βαφειάδης, Νίκος Ευκαρπίδης,Σάκης Δεμίρης και Γρηγόρης Τζενετίδης η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτευσης Κυριακου Μητσοτακη , πολιτικών αρχηγών ,Υπουργών, Βουλευτών, Εκπροσώπων της Εκκλησίας και των Κοινωνικών Φορέων πραγματοποιήθηκε η έναρξη της Δεύτερης Διεθνούς Συνάντησης των Αθηνών που διοργάνωσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), με θέμα: «Οικονομική Δημοκρατία και ΜμΕ. Ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσουν στην μείωση της φορολογίας, με τρόπο δίκαιο, αλλά και με τρόπο στοχευμένο, ώστε να είναι και εφικτός ο τρόπος, αλλά και αποτελεσματικός. Επίσης ο πρωθυπουργός προανήγγελλε ότι το επόμενο διάστημα ξεκινούν, δυο νέα προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου, συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ: Πρόκειται για το «Συνέργειες και Δικτυώσεις» και το «Ενισχύσεις Καινοτομικού Χαρακτήρα των ΜμΕ.

Περιφέρεια
Τιμητική βράβευση γυναικών με πολύπλευρη προσφορά στον τόπο μας από την Περιφέρεια ΑΜΘ
Έντεκα γυναίκες με πλούσια προσφορά στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και πνευματική ζωή της περιοχής μας βράβευσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε την Πέμπτη 8 Μαρτίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν δύο γυναίκες από κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Από την Ξάνθη και τη Ροδόπη βραβεύτηκαν: η Αναστασία Αμανατίδου – Πρόεδρος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Γενισέας, η Δήμητρα Πυργελή – Συγγραφέας παιδικών παραμυθιών. Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου – πρώην Διευθύντρια της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» και η Φισούν Σούκα – Ζωγράφος, Δασκάλα ζωγραφικής, Ποιήτρια.

Υγεία Πρόνοια
450 γυναίκες ζήτησαν βοήθεια από το Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής
Στα 5,5 χρόνια λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Κομοτηνής (ΣΚΚ) έχουν εξυπηρετηθεί περισσότερες από 450 γυναίκες από όλη την Περιφέρεια Αν. Μ. Θράκης. Το Σ.Κ.Κ. είναι μια Υπηρεσία που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΠΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης 2014-2020, στελεχώνεται, λειτουργεί κι εποπτεύεται επιστημονικά από το ΚΕΘΙ κι εντάσσεται στο δίκτυο υποστηρικτικών δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ). Το κέντρο βρίσκεται στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς, απέναντι από το Ιεροσπουδαστήριο, Κ. Παλαιολόγου και Δημοτικής Αγοράς 8 το τηλέφωνο είναι το 2531033290, καθημερινά από τις οκτώ το πρωί έως τις τέσσερις από Δευτέρα έως Παρασκευή με το στελεχιακό δυναμικό έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στις γυναίκες θύματα βίας.

Εκδήλωση του δήμου Κομοτηνής – Δεν είσαι μόνη
Εκδήλωση διοργανώνει ο Ξενώνας κακοποιημένων γυναικών του δήμου Κομοτηνής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με θέμα «Δεν είσαι μόνη», δίκτυο προστασίας της Γυναίκας ενάντια στη βία, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, ώρα 6.30 μ.μ., στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής, Μαρασλή 1. Η θεατρική ομάδα της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης συμμετέχει στην εκδήλωση αυτή με ένα μικρό θεατρικό διαδραστικό δρώμενο.

Μητρόπολη
14 θέσεις στις Μητροπόλεις της Θράκης
Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, προχώρησε στην κατανομή των 190 οργανικών θέσεων μόνιμων κληρικών, οι οποίες εγκρίθηκαν για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των αναγκών των Ιερών Μητροπόλεων της χώρας και με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες των ακριτικών και ορεινών περιοχών. Στην αρχική απόφαση του Υπουργού η κατανομή έγινε ως εξής: Α) Εκκλησία της Ελλάδος 170 θέσεις, εκ των οποίων οι 14 στις Ιερές Μητροπόλεις της Θράκης. Ειδικότερα, η κατανομή στις Μητροπόλεις της Θράκης είχε ως εξής α) Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως 4, Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου 3, Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής 3, Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου 4.

Κόμματα
Ενημέρωση από τον Στάθη Γιαννακίδη
Eκδήλωση ενημέρωσης για τη φαρμακευτική κάνναβη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο στέκι νεολαίας και πολιτισμού Κardelen. Τους συγκεντρωμένους, κυρίως νέους, ενημέρωσε για τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο και την πιθανότητα προσέλκυσης επενδύσεων στην Ξάνθη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Στάθης Γιαννακίδης.

Ο Ιλχάν Αχμέτ στην ΠΟΑΣΑ
Στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη των Συνδέσμων Ενώσεων ΑΜ-Θ της ΠΟΑΣΑ, παρέστη και χαιρέτισε το Σάββατο 10 Μαρτίου ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ. Ο βουλευτής Ροδόπης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «η παρούσα συγκυβέρνηση παρά τις κατ’ επανάληψη δηλώσεις, προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά, περί πλήρους εφαρμογής των αποφάσεων του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας και επιστροφής του υπόλοιπου 50% που παρανόμως παρακρατήθηκε, όχι μόνον δεν έπραξε τούτο αλλά έκανε και ένα βήμα παραπάνω. Νομοθέτησε και ψήφισε την παράκαμψη των αποφάσεων του ΣτΕ». «Θα με βρείτε σύμμαχο και αρωγό στις προσπάθειές σας, κάτι που πράττω σταθερά και για όλες τις κατηγορίες των συμπολιτών μου που χρειάζονται την στήριξη στον καθημερινό αγώνα για καλύτερες συνθήκες ζωής στον τόπο μας», κατέληξε ο Ιλχάν Αχμέτ.

Παιδεία
Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής
26ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού θα διεξαχθεί και φέτος στην Κομοτηνή από 18 έως 20 Μαΐου 2018, με πρωτοβουλία του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Μια τέτοια διοργάνωση στη Θράκη και ειδικά στην πρωτεύουσά της την Κομοτηνή, προάγει την αθλητική επιστήμη, προβάλλει το Πανεπιστήμιο και την περιοχή μας, πανελλήνια αλλά και διεθνώς και βοηθά στην τόνωση του συνεδριακού τουρισμού αλλά και την στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Έξυπνη πανεπιστημιούπολη
Την πρώτη «έξυπνη πανεπιστημιούπολη» με χρήση της τεχνολογίας Narrow-Band Internet of Things (NB-IoT) υλοποιεί η COSMOTE στην Ξάνθη, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.). Το πιλοτικό έργο αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η καινοτόμος τεχνολογία NB-IoT, για την υλοποίηση έξυπνων εφαρμογών παρακολούθησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας και του νερού, αλλά και διαχείρισης του φωτισμού και του πετρελαίου θέρμανσης της πανεπιστημιούπολης. «Από τις επαναστατικές τεχνολογίες που φέρνει η νέα ψηφιακή εποχή, μπορούν να επωφεληθούν όλοι. Το Narrow-Band Internet of Things είναι το μέλλον του IoT. Επενδύουμε εντατικά ώστε η τεχνολογία αυτή να γίνει σύντομα διαθέσιμη σε όλη την Ελλάδα, μέσα από το δίκτυο COSMOTE. Μέσα από καινοτόμες λύσεις και τεχνολογίες αιχμής, που “τρέχουν” πάνω στα δίκτυά μας, δείχνουμε στην πράξη πώς με την τεχνολογία, μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο», δήλωσε ο Executive Director Network Planning & Devops Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιώργος Τσώνης.

Εκπαίδευση – Σχολεία
Δενδροφύτευση από μαθητές
Η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Ροδόπης και τη Θηροφυλακή πραγματοποίησαν εθελοντική δεντροφύτευση στους πρόποδες του Ισμάρου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί φύτευσαν υπό την επίβλεψη δασοτεχνικών και θηροφυλάκων 400 δέντρα και θάμνους της ελληνικής χλωρίδας σε έκταση 32 στρεμμάτων.

ΚΑΠΗ
Ευχέλαιο στο 1ο ΚΑΠΗ
Ευχέλαιο για τα μέλη του 1ου ΚΑΠΗ Κομοτηνής θα τελεστεί την Τετάρτη, 14 Μαρτίου στις 10.30π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΚΑΠΗ. θα τελεσθεί από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα. Καλούνται τα μέλη να παρευρεθούν και να τιμήσουν με την παρουσία τους την παραπάνω εκδήλωση.

Πολιτισμός
Φεστιβάλ κλασικής μουσικής
Η ανοιξιάτικη γιορτή κλασικής μουσικής, το 12ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη είναι πρό των πυλών. Στο πλαίσιο των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών της δράσεων, η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης σε συνεργασία με το τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου οργανώνει στην Ξάνθη από τις 26 Μαρτίου έως και 3 Απριλίου 2018 το 12o Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής. «Το φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην Ξάνθη με μια ποιοτική προοπτική στον πολιτισμό συμπλήρωσε τα δώδεκα χρόνια παρουσίας του στην Ξάνθη.

Θεατρική παράσταση
Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ροδόπης (μέλος της ΟΓΕ), τιμώντας την 8η Μάρτη – Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, φιλοξενεί στην αίθουσα της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης (Φιλίππου 31, Κομοτηνή) 4 την Τετάρτη 14 Μαρτίου, στις 8.00 μ.μ. τη θεατρική παράσταση «Γυναίκες» της Γαλάτειας Καζαντζάκη σε σκηνοθεσία και πρωτότυπη θεατρική απόδοση της Αλεξάνδρας Χριστοδουλέα, που ετοίμασε η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Ξάνθης (μέλος Ο.Γ.Ε.). Παίζουν : Αγγελακόπουλος Σωκράτης, Αναγνώστου Ευγενία, Βουζαράς Γιάννης, Γιάννου Τάνια, Ζάικου Στέλλα, Καζάκη Νατάσα, Μπεμπέκης Δήμος, Νεοφυτίδου Αγγελική, Παυλίδης Αλέξης, Πραντσίδου Αθηνά, Πριοβόλου Μαριαλένα και Τσιπούρη Βασιλική. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

«Εκτός πλαισίου»
Τέσσερις Ευρωπαίοι ζωγράφοι. Τέσσερις σκηνοθέτες. Τέσσερις ιστορίες. Οι τέσσερις σκηνοθέτες της θεατρικής ομάδας της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης από το 2000 μέχρι σήμερα 2018 ζωντανεύουν επί σκηνής, το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 9.00 μ.μ., και την Κυριακή 18 Μαρτίου την ίδια ώρα, ο καθένας μέσα από τη δική του οπτική τέσσερις πίνακες εκλεκτών ζωγράφων. Σύλληψη – Σκηνοθεσία : Χ. Γρόζος, Μ. Λαντζουράκη, Κ. Μαυρίδης, Α. Μαχαιροπούλου Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Βιωματικό σεμινάριο
Διήμερο Βιωματικό Σεμινάριο με θέμα «Συμπεριφορικές Δυσκολίες σε Παιδιά Νηπιακής και Σχολικής Ηλικίας. Ανίχνευση, Διαχείριση και Τρόποι Αντιμετώπισης» διάρκειας: 8 ώρες/ 2 ημέρες των 4 ωρών θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 24 Μαρτίου στην Καπναποθήκη Π | Καπνεργατών 9 με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Ποιητές του τόπου
Για 8η συνεχόμενη χρονιά την Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ. τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με ένα αφιέρωμα στους Ποιητές του τόπου. Οι Ποιητές επιλέγουν και διαβάζουν ο καθένας δύο από τα ποιήματά τους και όσοι συγκινούμαστε από την Ποίηση διαβάζουμε ποιήματα που μας εκφράζουν.

Γνωρίζω την Πόλη μου. Αγαπώ τον Πολιτισμό της
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, με την συμμετοχή εθελοντών του Τμήματος Ιστορίας Εθνολογίας και του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, πρόκειται να υλοποιήσουν μία εκπαιδευτική δράση για μαθητές Δημοτικών σχολείων της Κομοτηνής με τίτλο «Γνωρίζω την Πόλη μου. Αγαπώ τον Πολιτισμό της». Στόχος αυτής της εκπαιδευτικής δράσης, είναι η πόλη μας να «συστηθεί» στους μικρούς μας φίλους και μελλοντικούς πολίτες της, χρησιμοποιώντας βιωματικά παιχνίδια για τη γνωριμία τους με τα μνημεία, το «πράσινο», τους δρόμους και τους ανθρώπους της. Για περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το περιεχόμενο, το πρόγραμμα και τον σκοπό της δράσης, θα δοθεί συνέντευξη τύπου σήμερα στη 13:00 στα γραφεία της ΔΚΕΠΠΑΚ. Στην συνέντευξη τύπου θα συμμετέχουν η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, κυρία Νατάσα Λιβεριάδου, εκπρόσωπος από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, η επικεφαλής του Europe Direct, κυρία Λουίζα Σαλτσίδου και η Άρτεμις Τσολάκη.

Δικαστήρια
Ποινική δίωξη
Ποινική δίωξη σε βάρος του «ψευδομουφτή» Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ άσκησε το γραφείο του Εισαγγελέα στην Κομοτηνή με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας για τη συμμετοχή του σε θρησκευτική εκδήλωση το 2016, σύμφωνα με δημοσιεύματα που είδαν το φως.

Αστυνομικό δελτίο ειδήσεων
Συμβούλιο της ΕΑΥ Ροδόπης
Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23-02-2018, του Γενικού Γραμματέα της Ένωσής μας κ. ΛΙΑΠΗ Ευάγγελου και της Αντιπροέδρου κα. ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλας, με τον Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ. Ροδόπης, εκφράζει την ικανοποίησή του και τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ, για την άμεση προώθηση και παρέμβασή του για την ικανοποίηση του αιτήματός μας, που αφορά στα αποθεματικά παγίας της Δ.Α. Ροδόπης αλλά και των λοιπών Διευθύνσεων της ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ..

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για κλοπή οχήματος και απόπειρα κλοπής από οικία
Συνελήφθησαν σε αγροτική περιοχή του νομού Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, δύο ημεδαποί ηλικίας 34 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, απόπειρα κλοπής και αντίσταση. Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, στο Σέλερο Ξάνθης, οι δύο δράστες αποπειράθηκαν να εισέλθουν στον αύλειο χώρο οικίας, πλην όμως εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους, καθόσον αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών στην περιοχή, ενώ ακολούθως επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και επιχείρησαν να διαφύγουν. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν σε αγροτική περιοχή, όπου εγκατέλειψαν το όχημα και τράπηκαν πεζή σε φυγή. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τους δύο ημεδαπούς, οι οποίοι αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψη τους, προκειμένου να την αποφύγουν.

Τραγικό δυστύχημα σε κτηνοτροφική μονάδα
Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 9 Μαρτίου στη Ροδόπη. Ημεδαπός εργαζόμενος σε κτηνοτροφική μονάδα έξω από τον οικισμό της Αμβροσίας βρήκε τραγικό τέλος. Ήταν στις έντεκα το πρωί όταν ο άτυχος εργαζόμενος βρήκε τραγικό θάνατο από μηχανή κοπής χόρτων.

Ένας 50χρονος οδηγός μοτοσικλέτας έχασε τη ζωή του σε σύγκρουση με ΙΧ που οδηγούσε 82χρονος στην Παλιά Εθνική, στο ύψος της Καβάλας
Τα ξημερώματα της Κυριακής, στην ΕΟ Θεσσαλονίκης – Καβάλας, δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 50χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 82χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 50χρονου και τον τραυματισμό του 82χρονου. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας.

Αθλητικά

Κέρδισε η Ξάνθη
Με γκολ του Κάστρο στο 23’ η Ξάνθη κέρδισε 1-0 τον Παναιτωλικό.

Τα νέα του μπάσκετ
Την ήττα με 56-65 γνώρισε ο ΓΑΣ Κομοτηνή από την ομάδα του Μακεδονικού.
Την ήττα γνώρισε και η ομάδα της ΑΕ Κομοτηνής με 67-63 από τον Αστέρα της Σίνδου η ομάδα της Κομοτηνής πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε.

Νικήτρια η ΑΣΠΙΔΑ Ξάνθης
Στον ¨τελικό» της Ασπίδας Ξάνθης με τους Πάνθηρες Καβάλας νικήτρια αναδείχθηκε η Ασπίδα με 47-45. Νίκη που δίνει τον τίτλο της πρωταθλήτριας ΕΚΑΣΑΜΑΘ στις Νεάνιδες στην ομάδα του Νεδίμ Καρά Αχμέτ, που ντούμπλαρε τις νίκες κόντρα στον διεκδικητή του τίτλου και πανηγύρισε την πρωτιά.

Καιρός
Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές το βράδυ στη Θράκη. Βελτίωση από το βράδυ και από τα δυτικά. Άνεμοι: δυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία βορειοδυτικοί ενισχυόμενοι από το μεσημέρι τοπικά 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

The post Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 12-3-2018 appeared first on ert.gr.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλέξης τσίπρας, ιλχάν αχμέτ, πετρελαιο θερμανσης, το φως, συριζα, συλληψεις, αθηνα, μμε, τσιπρας, κυριακου, ελλαδα, γσεβεε, νέα, προσφορες, ξανθη, πεπ, γγιφ, θεατρο, γνώμονα, μαΐου, προβάλλει, cosmote, πετρελαιο, network, οτε, σχολεια, καπη, ογε, europe, συμμετοχή, δραση, φως, ημεδαπός, θεσσαλονικη, γκολ, ασπιδα, ert, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, σταυρος δημας, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, καιρος, η ημέρα της γης, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, κοινωνικος τουρισμος, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, αγγελικη, αξιολογηση, αστυνομικο τμημα, γιορτη σημερα, αλέξης τσίπρας, ημερα της γυναικας, ημεδαπός, δημοκριτειο, αυτοκινητο, βημα, δημοκρατια, εθνικη, εργαλεια, ηττα, θεμα, θρακη, κοντρα, λουιζα, μμε, μπασκετ, οικονομια, παιχνιδια, πλαισιο, ποιηματα, προγραμμα, σωκρατης, τηλεφωνο, τυχη, υψος, φιλια, φως, ωρα, ert.gr, αγροτικη, αγωνια, αιτησεις, αλεξανδρα, αξιοπρεπεια, ασπιδα, αρτεμις, αφορμη, αχμετ, βοηθεια, βραδυ, βρειτε, βρισκεται, γκολ, δημητρα, γινει, γειτονα, γνώμονα, γνωριμια, γραφεια, γρηγορης, δεντρα, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δυνατοτητα, δημος, δηλωσεις, δικη, δωδεκα, δοθει, δικτυο, δικτυα, δικυκλο, δυναμικο, εγινε, ευγενια, αιθουσα, ευρω, ειπε, εκκλησια, εκκλησια της ελλαδος, εξυπηρετηση, εποχη, επιτυχια, επιθυμια, ετοιμο, ετων, τεχνολογια, ζωη, ζωης, ζωγραφοι, ιδια, ιμπραημ, υπηρεσια, υπηρεσιες, ιλχάν αχμέτ, καπη, κελσιου, κυρια, κλοπη, λεπτομερειες, λοχια, μαΐου, μειωση, μικρο, μνημεια, νικη, προβάλλει, ξημερωματα, ομαδα, παντα, οδηγος, ποιηση, οικια, οκτω, οχημα, παιδια, παυλιδης, πεμπτη, πεπ, πινακες, ποιοτητα, προγραμματα, πρωι, σαββατο, συνεχεια, συντομα, σειρα, συλληψη, συμμετοχή, σημαδια, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, συλλογοι, τιμη, τμημα, το φως, υλοποιηση, υπουργος παιδειας, φεστιβαλ, φυγη, ψηφιακη, ωρες, απο δευτερα, ατυχος, μποφορ, ενωση, network, europe, φυλακες, γιορτη, χωρα, κωστας, κυριακου, κυριακη, ποιητες, θερμοκρασια, θεσεις, ζωγραφος
Τυχαία Θέματα