Ο Π.Κολοκοτσάς για ναυμαχία Ναυπάκτου – Συμμετοχή Ζακυνθινών

14:37 5/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Στην ιστορική μάχη της Ναυπάκτου οι χριστιανικές δυνάμεις πέτυχαν σημαντική νίκη κατά των, αήττητων μέχρι τότε, Τούρκων, και μάλιστα κατά τη διάρκεια αυτής συμμετείχαν όλοι οι Επτανήσιοι και ειδικότερα οι Ζακυνθινοί με επτά γαλέρες», αναφέρει ο Δήμαρχος του νησιού Παύλος Κολοκοτσάς.

«Η νίκη αυτή σταμάτησε τα επεκτατικά σχέδια των Τούρκων προς δυσμάς και αναπτέρωσε το ηθικό των Ελλήνων για ξεσηκωμό και απόκτηση της ελευθερίας τους», επισημαίνει.

«Με τη λήξη των διήμερων εορταστικών εκδηλώσεων στο νησί, θέλω να συγχαρώ όλους όσοι φρόντισαν για την άρτια διοργάνωση και παρουσίαση,

καθώς και εκείνους που συμμετείχαν ενεργά στις εκδηλώσεις, που πραγματικά ενθουσίασαν τόσο τους ξένους επισκέπτες, όσο και όλους τους Ζακυνθινούς», προσθέτει.

«Ιδιαίτερα συγχαίρω την κ. Σταματία Μιλάνου και το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ζακύνθου υπό τον Αντιδήμαρχο, κ. Ιωάννη Κόκλα. Επίσης, συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για να λάβει χώρα αυτή η λαμπρή τελετή, που μας θύμισε δοξασμένες μέρες του παρελθόντος», καταλήγει ο Δήμαρχος Ζακύνθου.

Keywords
Τυχαία Θέματα