Το Ποτάμι: Στις πλάτες χιλιάδων φοιτητών το success story της κυβέρνησης

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πανηγυρίζει με υπερηφάνεια την αναστολή της μείωσης των δαπανών για την παιδεία και για τα μεγάλα επιτεύγματα της (sic) με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον πρόσφατο νόμο Γαβρόγλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι με αφορμή τα χρέη του δημοσίου προς τους εκδότες πανεπιστημιακών συγγραμμάτων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος, ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων αναστέλλει τη διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων προς τους φοιτητές για το τρέχον χειμερινό εξάμηνο, εξαιτίας της καθυστέρησης αποπληρωμής

οφειλών του Υπουργείου Παιδείας που φθάνουν ως το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016.

"Φυσικά αυτή είναι μια γνώριμη τακτική του κρατικού μηχανισμού που αμελεί σκόπιμα να αποπληρώσει τα χρέη του Δημοσίου προς τρίτους, χτίζοντας έτσι στις πλάτες του ιδιωτικού τομέα το success story και την περίφημη υπεραπόδοση των εσόδων. Το πρόβλημα, όμως, εδώ είναι πως αυτό το success story χτίζεται στις πλάτες των χιλιάδων φοιτητών, οι οποίοι για ακόμη μια φορά βρίσκονται όμηροι της πλήρους αδυναμίας του Υπουργείου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του", επισημαίνει χαρακτηριστικά.

"Ως Κοινότητα Παιδείας Νέων του Ποταμιού καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και προσωπικά τον κ. Γαβρόγλου να διευθετήσουν το ζήτημα, ώστε να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο και να σταματήσει η υποβάθμιση της τριτοβάθμιας της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα", καταλήγει χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα