Ο Ομπάμα περνάει τη «σκυτάλη» στην Χίλαρι

08:02 6/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κοινή προεκλογική εμφάνιση έκαναν η υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε εκδήλωση στην πολιτεία Βόρεια Καρολίνα. Ο Ομπάμα είπε στους συγκεντρωμένους ψηφοφόρους ότι είναι έτοιμος να «περάσει τη σκυτάλη» στην πρώην υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής του.

Παίρνοντας το λόγο στην πόλη Σάρλοτ, αναφωνώντας «Χίλαρι!» είπε στο κοινό πως δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά

υποψήφιος τόσο προετοιμασμένος για το ρόλο του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών όσο η Κλίντον, πρώην αντίπαλός του στη μάχη για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος το 2008.

«‘Έχω διοργανώσει την τελευταία μου καμπάνια, και δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο περήφανος για όσα έχουμε κάνει μαζί, αλλά είμαι έτοιμος να περάσω τη σκυτάλη», είπε ο Ομπάμα στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του για να υποστηρίξει την Κλίντον. «Το ξέρω ότι η Χίλαρι θα αναλάβει τη σκυτάλη, και ξέρω ότι μπορεί να τρέξει σε αυτό τον αγώνα» είπε.

Ο Ομπάμα «ξεπλήρωσε» την υποχρέωση που είχε στην Κλίντον η οποία τον υποστήριξε στις προεδρικές εκλογές του 2008. Φέτος περίμενε ενώ εκείνη μάχονταν τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς για το χρίσμα των Δημοκρατικών προτού ανακοινώσει την υποστήριξή του τον περασμένο μήνα όταν η Κλίντον κέρδισε ανεπίσημα το χρίσμα υπερισχύοντας του Σάντερς σε αριθμό εκλεκτόρων.

Η πρώτη κοινή εμφάνιση των δύο στην καμπάνια της Κλίντον είχε σχεδιαστεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα αλλά αναβλήθηκε μετά το μακελειό σε νυχτερινό κέντρο στο Ορλάντο της Φλόριντα στις 12 Ιουνίου.

Στο μεταξύ, η Χίλαρι Κλίντον διεύρυνε το προβάδισμά της επί του αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ, από τον οποίο προηγείται κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό Reuters που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα