Εθνικό σχέδιο ριζοσπαστικών αλλαγών με έμφαση στην κλιματική αλλαγή προωθεί ο Γ. Παπανδρέου

06:30 6/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Εθνικό σχέδιο ριζοσπαστικών αλλαγών» προωθεί ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου και οι συνεργάτες του όπως δήλωσε κατά την επίσκεψη του στην Αρκαδία και τόνισε στην ομιλία του σε στελέχη και φίλους του κινήματός του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Τρίπολης.

Ο κ. Παπανδρέου εξήγησε πως «το συγκεκριμένο

σχέδιο θα μετατρέψει την Ελλάδα από μια παρασιτική σε μια παραγωγική οικονομία, ένα κράτος που να απελευθερώνει δημιουργικές δυνάμεις που υπάρχουνε και εμποδίζονται από μια πελατειακή αντίληψη κράτους. Μπορούμε να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις αν αποκεντρώσουμε εξουσίες και πόρους μπορεί η Ελλάδα να μετατραπεί σε μια χώρα παραγωγική. Η πρόταση αυτή υπήρχε από το 2009, έπρεπε όλοι να είχαν βοηθήσει και όχι να βγάζει ο ένας το μάτι του άλλου, για να βγούμε από τα μνημόνια όπως έκαναν αλλά κράτη».
Νωρίτερα είχε επισκεφτεί περιοχές των δήμων Μεγαλόπολης και Τρίπολης και είχε συναντηθεί με τους δημάρχους των δήμων κκ. Παπαδόπουλο και Παυλή από τους οποίους ενημερώθηκε για το μέγεθος της καταστροφής που έπληξε την Αρκαδία.
«Ήταν μια πρωτόγνωρη θεομηνία με καταστροφικές διαστάσεις η πολιτεία πρέπει να συμβάλλει στην αποκατάσταση των ζημιών, πρέπει να σπεύσει για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν στον ΕΛΓΑ και να είναι κοντά στους πολίτες», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μετά την επίσκεψη στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Αρκαδίας. «Θεωρώ ότι σε ένα εθνικό σχέδιο που διαμορφώνουμε πρέπει να σταθούμε στην κλιματική αλλαγή και να αντιμετωπίσουμε διαφορετικά αυτά τα φαινόμενα.
Keywords
Τυχαία Θέματα