Ο Μίμης Δομάζος στη Ζάκυνθο

16:46 4/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Αν με ζυγίζατε μετά από κάθε παιχνίδι που έπαιζα είχα χάσει 4 κιλά» ανέφερε, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, Μίμης Δομάζος, κατάσταση που απέδωσε στο γεγονός ότι ήταν ο ποδοσφαιριστής που έκανε σχεδόν τα πάντα αφού, όπως χαρακτηριστικά είπε, «στα 90΄ λεπτά του παιχνιδιού τα τουλάχιστον 50΄ είχα την μπάλα στα πόδια μου», επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, ότι «έπαιξα επί 23 χρόνια και δεν φόρεσα επικαλαμίδες». Η συνέντευξη του κ. Δομάζου παραχωρήθηκε επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του

στο νησί για την παρουσίαση του λευκώματός του με τον τίτλο «Μυστικά και…άλλες αποκαλύψεις», αύριο Σάββατο (5/8), στις 8 απόγευμα, στην αίθουσα της «Λέσχης ο Ζάκυνθος» στην πλατεία Αγίου Μάρκου.

Επίσης, όπως, μεταξύ άλλων, υποστήριξε κ.Δομάζος απαιτούνταν 1 ώρα μετά από κάθε παιχνίδι να ξεκουράσει το μυαλό του, δεδομένου ότι είχε αυξημένη προσοχή κάθε δευτερόλεπτο του αγώνα σε όσα έκαναν αντίπαλοι και συμπαίκτες του ώστε αναλόγως να κινηθεί, ενώ, όπως είπε, και την εβδομάδα πριν από κάθε αναμέτρηση σχεδίαζε τι θα έπρεπε να κάνει στο ματς. Αυτή η τακτική, αιτιολογεί, άλλωστε, το προσωνύμιο «στρατηγός» που του έχει δοθεί. Επιπλέον, ο κ.Δομάζος εκτίμησε ότι οι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων της εποχής του δεν ήταν επαγγελματίες –με τη σημερινή έννοια του όρου- αλλά ερασιτέχνες που έπαιζαν για την αξιοπρέπεια τους και τη φανέλα, μίλησε για το καλλίτερο δίδυμο που είχε κάνει με τον Αντώνη Αντωνιάδη και, βεβαίως, αναφέρθηκε στην αγωνιστική περίοδο 1970 – 1971 οπότε ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης, όπου στην αναμέτρησή του με τον Άγιαξ στο Γουέμπλεϊ, τελικά ηττήθηκε. Ιδιαίτερη αναφορά, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, έγινε και στο γεγονός ότι, μέχρι σήμερα, κατέχει το ρεκόρ των 536 συμμετοχών (με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ) στο πρωτάθλημα.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης

Keywords
Τυχαία Θέματα