Ο Γ.Λύχνος για σχολικές υποδομές Παξών

13:25 9/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ένα ακόμη χρόνιο αίτημα των κατοίκων και τις σχολικής κοινότητας των Παξών ικανοποιήθηκε με προκάτ αίθουσες που επιστρατεύτηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα , για την επίλυση προβλημάτων σε σχολικές υποδομές των Παξών στα Βλαχοποπουλάτικα», ενημερώνει την ΕΡΤ Ζακύνθου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών , Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ποιότητας ζωής του νησιού Γιώργος Λύχνος.

Όπως επισημαίνει ο κ.Λύχνος «οι τρεις αίθουσες τοποθετήθηκαν δίπλα στο σχολικό κέντρο σε οικόπεδα που αγοράστηκαν σε μόλις 4 μήνες

από τον Δήμο ενώ γίνονται ενέργειες και για αδειοδότηση νέου σχολικού κτηρίου , λόγω της αύξησης των μαθητών στο νησί, σε μία προσπάθεια να λυθεί το μείζον πρόβλημα σχολικής στέγης».

Επίσης, αναφέρει «άμεσος στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στις προκάτ αίθουσας και να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα θέρμανσης, ώστε οι πρώτοι μαθητές να κάνουν εκεί το μάθημά τους».

Προσθέτει, δε, ότι, «σε συνεχή επικοινωνία με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων , την Μονάδα Διαχείρισης Αναπτυξιακών ( ΜΟΔ) , το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το γραφείο του Υπουργού Υποδομών , Χρήστου Σπρίτζη , βρίσκονταν ο Δήμος Παξών για την επίλυση του προβλήματος».

Να σημειωθεί πως διαδοχικές συναπαντήσεις στην Αθήνα για την αίσια και ταχεία έκβαση του αποτελέσματος , είχε τόσο ο Δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος όσο και ο κ.Λύχνος, ενώ, βάσει σχετικής ενημέρωσης, «ο Βουλευτής Κέρκυρας Κώστας Παυλίδης ήταν από την αρχή της προσπάθειας αρωγός στη επίλυση του προβλήματος και παρών στις περισσότερες συναντήσεις».

Τέλος, ο Δήμος Παξών εκφράζει θερμές ευχαριστίες στο γραφείου του κ.Σπρίτζη και ειδικότερα στην κ.Φλασκή , επίσης, στην ομάδα της ΜΟΔ και ειδικότερα στον Πρόεδρο κ.Πάντο και στον πολιτικό μηχανικό της υπηρεσίας κ.Αχείμαστο, στον Πρόεδρο των Κτιριακών υποδομών κ.Καραγιάννη, καθώς και τον διευθυντή κ.Κυριαζόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα