Ο Δ. Νικολόπουλος για Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου

16:51 7/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια ακόμη πρωτοβουλία που είχαν στα ‘’σκαριά’’, τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Ζακύνθου, παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, ύστερα από συνεννόηση με το Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο υπεύθυνος της Εθελοντικής Ομάδας Διονύσης Νικολόπουλος, αναφέρθηκε στο δύσκολο, όσο και προκλητικό σχέδιο του καθαρισμού και αναβάθμισης της περιοχής της Πλάζ ΕΟΤ

έως την Παναγία την Κρυονερίτισσα.Ευαισθητοποιημένος αυτός και η ομάδα του, διαλέγουν χρώματα, δανείζονται τσουγκράνες, ετοιμάζουν γκράφιτι. Πήραν την άδεια του Δημάρχου, δέχονται προσφορές ιδιωτών για τα απαραίτητα είδη, οικονομική ενίσχυση, κυρίως, δε, προσωπική εργασία και μεράκι!

Στα άμεσα σχέδια του κ. Νικολόπουλου, είναι και η εν πλω παρουσία της ιστορικής χορωδίας «Η Φανερωμένη», της οποίας είναι ο τωρινός πρόεδρος και η «πρώτη φωνή» (ιδρύθηκε το 1989 από μια παρέα φίλων, που έκαναν «περατζάδα» στην πόλη του νησιού και τραγουδούσαν «αρέκιες»), σε δρομολόγιο του πλοίου από Ζάκυνθο για Κυλλήνη, αλλά και στην επιστροφή, όπου και θα τραγουδήσουν για τους τουρίστες που αναχωρούν από το νησί, καθώς και για εκείνους που έρχονται για τις διακοπές τους.
«Μια πολύ καλή ιδέα, γιατί Ζάκυνθος σημαίνει πολιτισμός», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ.Νικολόπουλος.

Τέλος, ανέφερε, πως «Η Φανερωμένη» συμμετέχει την Κυριακή 12 Αυγούστου (επέτειος των καταστρεπτικών σεισμών του 1953), με παραδοσιακά τραγούδια στη βραδιά που οργανώνει ο Σύλλογος Απανταχού Αποδήμων Ζακυνθίων «Ανδρέας Κάλβος», αφιερωμένη στον ποιητή, γιατί θέλει «Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία», στις 21μμ, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου.

φωτο:Hmerazante.gr

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα