Ο Δήμος Ζακύνθου για σύσκεψη με Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

16:46 30/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύσκεψη για κρίσιμα θέματα που αφορούν το Δήμο Ζακύνθου, όπως είναι τα απορρίμματα, η ύδρευση και το θέατρο, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής παρουσία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Θεόδωρου Γαλιατσάτου.

Σύμφωνα με σχετΎκή ενημέρωση της ΕΡΤ Ζακύνθου, ο Δήμαρχος, κ. Παύλος Κολοκοτσάς, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη βοήθεια που προσέφερε και η οποία αφορούσε τη διαχείριση των απορριμμάτων (ενδιάμεση λύση

και κατασκευή εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης).

«Η δική σας συνδρομή, κ. Περιφερειάρχα, ήταν καθοριστική. Η Ζάκυνθος λύνει για πάντα το πρόβλημα με τα απορρίμματα και μάλιστα Υπουργοί της κυβέρνησης προβάλλουν αυτή τη σημαντική εξέλιξη για τον τόπο μας και τη χρηματοδότηση του εργοστασίου με 18,6 εκ. ευρώ. Μέσα στο 2017 υλοποιείται και η ενδιάμεση λύση με 2,5 εκ. ευρώ και τονίζω πως έως τις 15 Ιουλίου πρέπει να βρισκόμαστε στη νέα θέση» υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο κ. Γαλιατσάτος ανέφερε ότι «η Περιφέρεια στηρίζει χρηματοδοτικά το θέμα της ενδιάμεσης λύσης. Υπήρξε μια αρρυθμία στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων το προηγούμενο διάστημα, γεγονός που ταλαιπώρησε τη Ζακυνθινή κοινωνία. Όλα όσα συνέβησαν ας τα κρατήσουμε στο μυαλό μας ως μια κακή ανάμνηση, αλλά και ως μια διδακτική εμπειρία. Ο Δήμος και οι Τεχνικές Υπηρεσίες πρέπει να τρέξουν τις απαιτούμενες διαδικασίες για να μην υπάρξουν και πάλι προβλήματα ή αδιέξοδα».


Από κει και πέρα συζητήθηκαν και κάποια άλλα ζητήματα, όπως είναι ο κεντρικός αγωγός υδροδότησης. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, Κώστας Κόκορης, υπογράμμισε πως απομένει ένα μικρό κομμάτι για να ολοκληρωθεί το έργο, όμως ο ανάδοχος ζήτησε παράταξη έξι μηνών, εξαιτίας του γεγονότος ότι η Περιφέρεια καθυστέρησε να του δώσει τις άδειες τομής για το οδόστρωμα. Ο Περιφερειάρχης συμφώνησε να δοθεί μια παράταση, αλλά μικρότερη από αυτή των έξι μηνών.

Σε ό,τι αφορά το θέατρο ο Δήμαρχος τόνισε πως «από τα 2.700.000 ευρώ που έπρεπε να δοθούν για την ολοκλήρωση του έργου, το ποσό έχει μειωθεί στις 980.000 ευρώ. Η ΔΕΗ σύνδεσε το ρεύμα και από την προσεχή Δευτέρα εγκαθίσταται ο εργολάβος. Έχει υποβληθεί στη Διαχειριστική Αρχή το τεχνικό δελτίο και απομένει να γίνει και ο διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια του εξοπλισμού».

Να σημειωθεί πως ο Δήμος Ζακύνθου χρηματοδοτείται με 30.616.693,48 ευρώ για τη διαχείριση απορριμμάτων, με 16.249.153,41 ευρώ για την ύδρευση, με 882.800,00 ευρώ για τα έργα αποχέτευσης, με 700.000,00 ευρώ για έργα πολιτικής προστασίας, με 1.116.000,00 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών στο δημοτικό οδικό δίκτυο όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, που επλήγησαν από τις θεομηνίες του Νοεμβρίου 2016 (αναφέρεται η διάθεση από το Υπουργείο Εσωτερικών), με 289.440,00 ευρώ για το Κέντρο Κοινότητας στο Δήμο Ζακύνθου, με 269.663,64 ευρώ για το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, με 407.160,00 ευρώ για το Κοινωνικό Παντοπωλείο (παροχή συσσιτίου) και με 126.360,00 ευρώ για τη δομή παροχής βασικών αγαθών στο Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ζακύνθου.

Τα χρήματα αυτά προέρχονται από το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων και από παρεμφερείς δράσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα