Ο Δήμος Ζακύνθου για «Philoxenia»

14:51 13/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην 33η διεθνή έκθεση τουρισμού «Philoxenia», η οποία φιλοξενήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο «Ιωάννης Βελίδης» στη Θεσσαλονίκη από τις 10 έως και τις 12 Νοεμβρίου, συμμετείχε ο Δήμος Ζακύνθου, «θέλοντας», σύμφωνα με σχετική ενημέρωση-«με αυτόν τον τρόπο να αυξήσει το εσωτερικό ρεύμα επισκεπτών από τη Βόρειο Ελλάδα».

Τον Δήμο εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, Αντώνης Νικολουδάκης, η αρμόδια υπάλληλος του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου, Αθηνά Κάρδαρη και η

ειδική σύμβουλος του Δημάρχου και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, Μαρία Ζούγρα.

Τα εγκαίνια της σημαντικότερης έκθεσης τουρισμού που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, έγιναν από την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η οποία κατά τη διάρκεια της ομιλίας της ανέφερε πως κεντρικός στόχος είναι να υπάρχει τουρισμός στη χώρα μας 365 ημέρες το χρόνο.

Πρόσθεσε, δε, πως η τουριστική ανάπτυξη πρέπει να είναι βιώσιμη, ισόρροπη και δίκαιη, με οφέλη για όλους. Είναι χαρακτηριστικό πως ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 20% σχεδόν του ΑΕΠ και προσφέρει πάνω από 1.000.000 θέσεις εργασίας.

Η Ζάκυνθος είχε δικό της περίπτερο, το οποίο παραχώρησε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ εκεί ήταν και ο επιστημονικός συνεργάτης-καθηγητής, Δημήτρης Κούτουλας, που πρόσφατα συνέταξε το μάρκετινγκ πλαν, πάνω στο οποίο θα κινηθεί ο Δήμος και οι φορείς του τουρισμού τα επόμενα 4 χρόνια «και το πιο σημαντικό είναι πως για πρώτη φορά στα χρονικά έγινε ένα επαγγελματικό σχέδιο ανάπτυξης του τουριστικού μας προϊόντος».

Δόθηκαν φυλλάδια στους επισκέπτες του περιπτέρου μας και όλα δείχνουν πως θα αυξηθούν οι πελάτες από τη Βόρειο Ελλάδα, αφού έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον για να επισκεφθούν τον τόπο μας.

Παράλληλα, υπήρξαν πολλές επαφές, δεδομένου ότι στη Θεσσαλονίκη πήραν μέρος 400 εκθέτες από 18 χώρες και δεκάδες τουρ-οπερέιτορς.

Keywords
Τυχαία Θέματα