Ο Διευθυντής του 11ου δημοτικού Χίου απαντά

15:55 8/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το δικαίωμα κάθε παιδιού στη μάθηση υποστήριξε με θέρμη μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο διευθυντής του 11ου δημοτικού σχολείου Χίου Μάρκος Σκούφαλος, τονίζοντας την ανάγκη να κλείσουν τα χοτ σποτ και να απεγκλωβιστούν από τα νησιά και από τη χώρα, τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, απαντώντας στο εξώδικο γονέων της Χίου που ζητούν να εξαιρεθούν τα προσφυγόπουλα από τις δομές υποδοχής και εκπαίδευσης των σχολείων

στο νησί.
Εν τω μεταξύ πληθαίνουν οι φωνές που ορθώνουν το ανάστημά τους στους γονείς που θέλουν γκέτο για τα παιδιά προσφύγων:

«Στο νησί του Ομήρου κάθε παιδί πρέπει να πηγαίνει στο σχολείο» τονίζει με ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουνούς, ενώ κι άλλοι εκπαιδευτικοί και διευθυντές σχολείων παίρνουν ανάλογη θέση.

Πριν από λίγο καιρό με ανακοίνωσή της και η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ, δήλωνε απερίφραστα τη στήριξη της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων.

Η επιστολή-απάντηση του Μάρκου Σκούφαλου διευθυντή του 11ου δημοτικού σχολείου Χίου στο εξώδικο 1135 γονέων που ζητούν να εξαιρεθούν τα προσφυγόπουλα από τις δομές υποδοχής και εκπαίδευσης των σχολείων στη Χίο.

Αγαπητοί κύριοι της αποκαλούμενης Παγχιακής Επιτροπής αγώνα.

Με αφορμή την εξώδικη αναφορά γονέων και κηδεμόνων των σχολικών μονάδων Χίου, με πληρεξούσια δικηγόρο γνωστό στέλεχός σας, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Θεωρώ απαραίτητο ως πρόσωπο να δηλώσω ότι αγωνίζομαι από την πρώτη στιγμή για να κλείσει το Hot spot της ΒΙΑΛ, για τον απεγκλωβισμό των προσφύγων από το νησί και τη χώρα, σεβόμενος τα δικαιώματά τους και κυρίως το να τύχουν μιας αξιοπρεπούς ζωής, που τους στερούν οι συμφωνίες κυβέρνησης με την ΕΕ, ΝΑΤΟ και Τουρκίας, ζητήματα για τα οποία δε λέτε ποτέ κουβέντα.

Από τη πρώτη στιγμή που ετέθη το ζήτημα φιλοξενίας στο σχολείο μας προσφυγόπουλων, τόσο εγώ όσο και ο σύλλογος διδασκόντων συναποφασίσαμε να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά, θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων είτε με τη στρατιωτική έννοια είτε με την οικονομική.

Η απόφασή μας αυτή πηγάζει όχι μόνο από τη δημοσιοϋπαλληλική μας ιδιότητα, που μας υποχρεώνει να υπακούσουμε στο νομικό πλαίσιο που διέπει τις αποφάσεις της Πολιτείας, ασχέτως της ανακολουθίας της ή της πολιτικής της, αλλά πρωτίστως και κυρίως από τη συνείδησή μας, τις αρχές και αξίες μας ως εκπαιδευτικών, τους σκοπούς που πρέπει να διέπουν ένα σχολείο, γραπτούς και άγραφους, προκειμένου να υπερασπίσουμε το βασικό δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικότητος.

Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα που όλοι οι διευθυντές και σύλλογοι διδασκόντων προσπαθούμε να στήσουμε τα σχολεία μας στα πόδια τους, για να παράξουμε όσο το δυνατόν πιο άρτιο έργο και για τα δικά μας παιδιά και για τα προσφυγόπουλα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια οργανωμένη αντίδραση από παραπληροφορημένους και φοβισμένους κυρίως γονείς, που έχει συγκεκριμένο καθοδηγητικό κέντρο τη δική σας αυτοαποκαλούμενη Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα, που είτε ως γονείς είτε ως στελέχη περιδιαβαίνετε τα σχολεία και με νομικίστικου τύπου έγγραφα, οργανώνετε τις συνελεύσεις στην κατεύθυνση της άρνησης του δικαιώματος στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, ενώ πίσω από τα υπαρκτά προβλήματα που χρησιμοποιείτε, υποκρύπτεται ρατσιστικό μίσος.

Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός της κατάστασης που έχετε δημιουργήσει, να αναστατώνετε τα σχολεία, να προσθέτετε προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα, να διασύρετε τις ικανότητες των εκπαιδευτικών αν μπορούν να ελέγξουν τα αυτονόητα, να λέτε ψέματα ότι θα εισέρχονται συνοδοί στα σχολεία με μη πιστοποιημένο προφίλ, μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας κλπ. Να υπεισέρχεστε σε ζητήματα παιδαγωγικής και διδακτικής επιστήμης, έχοντας πλήρη άγνοια για το τι γίνεται ή όχι.

Ο όγκος των υπογραφών, που απεστάλησαν σε όλα τα σχολεία, δεν αποτελεί τεκμήριο δικαιοπραξίας. Με υπογραφές και τεχνητές πλειοψηφίες – έστω και αν γνωρίζω τους τρόπους της παραπληροφόρησης και της καλλιέργειας φόβου που τις συλλέξατε – δεν καταλύονται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικά των παιδιών, κατακτημένα μέσα από δύο παγκόσμιους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και δεκάδες συρράξεις, που είχαν ως αποτέλεσμα να γραφτούν έστω και αυτές οι κουτσουρεμένες διεθνείς συμβάσεις για τα δικαιώματα του παιδιού, που ενσωματώθηκαν και στη νομοθεσία της χώρας μας.

Τέλος, βγάλτε από το νου σας ότι θα συνδιοικούμε τα σχολεία, επαναφέροντας τους πάλαι ποτέ επιθεωρητές με τη μορφή των «ειδικών επιτροπών» που προσπαθείτε να επιβάλλετε.

Οι γονείς έχουν εκλεγμένα όργανα, με αυτά συνεργαζόμαστε, με αυτά διαφωνούμε και με αυτά θα πορευτούμε στους κοινούς αγώνες, από τους οποίους χρόνια τώρα ήσαστε απόντες, γιατί δεν σας ενδιέφεραν.

Μπορεί το δηλητήριο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού να έχει πέρασει στο εκλογικό χρηματιστήριο, να αποτελεί ένα «λεκέ και στίγμα» στα δρώμενα του νησιού μας και στον πολιτισμό του, αλλά ο λαός μας έχει γερά κόκαλα, έστω και αν είναι ευκολόπιστος γι αυτό και προδομένος, δεν πρόκειται στο τέλος να ανεχτεί ούτε την «προστασία» σας ούτε το να πεταχτούν στον Καιάδα τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών.

Η ανάρτηση του Δημάρχου, Μανώλη Βουρνού:

«Στο νησί του Ομήρου, όπου κάθε καλοκαίρι με καμάρι υποδεχόμαστε μαθητές από όλο τον κόσμο στην Ομηρική Ακαδημία, στο νησί του πατέρα του Νεοελληνικού Διαφωτισμού Αδαμάντιου Κοραή, στο νησί που δίδαξε ο Όσιος Αθανάσιος ο Πάριος στη Σχολή του Γένους, κάθε παιδί πρέπει να πηγαίνει στο σχολείο, εφόσον μένει για πολλούς μήνες αποκλεισμένο εδώ. Αλίμονο στους γνωστούς καλοθελητές που καλλιεργούν ψευτοδιλήμματα πολώνοντας την τοπική κοινωνία, αλίμονο σε αυτούς που ψάχνουν αφορμές για να μην εφαρμόσουν καμία πολιτική, εγκλωβίζοντας ατελέσφορα πρόσφυγες και τοπικές κοινωνίες.»

Το εξώδικο των γονέων στη Χίο:
«Θέμα: Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) και Ζώνη

Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ)

Γνωρίζουμε όλοι ότι :

Είναι ο τρίτος χρόνος τώρα, που τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δοκιμάζονται από

την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση και τα προβλήματα δείχνουν να μεγαλώνουν

αντί να λιγοστεύουν. Εμείς, οι κάτοικοι των νησιών αυτών, είμαστε εκείνοι που έχουμε επωμιστεί σχεδόν όλο το βάρος αυτής της κατάστασης, κάτι που δεν φαίνεται όμως να θέλουν να κατανοήσουν σε πρακτικό τουλάχιστον επίπεδο, οι ιθύνοντες.

Για όλους μας είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα των παιδιών των

μεταναστευτικών πληθυσμών στην εκπαίδευση και υποχρέωση του Κράτους

μας (χωρίς τη συμμετοχή ΜΚΟ) να το κάνει πράξη. Είναι όμως ο σχεδιασμός του υπουργείου σωστά μελετημένος σε όλες τις παραμέτρους του και τέτοιος που να λειτουργήσει το εγχείρημα υπέρ όλων

των παιδιών;

Απάντηση δίνει η μέχρι τώρα ασυνέπεια σε όλο το φάσμα διαχείρισης

του μεταναστευτικού, η χαώδης απόσταση ανάμεσα στις κατά καιρούς εξαγγελίες και υποσχέσεις και τα αποτελέσματα αυτών, καθώς και η υποχρέωση μας ως γονείς και ως πολίτες , που μας οδηγεί να επισημάνουμε τα κακώς κείμενα τα οποία εντοπίζουμε. Η εξέλιξη και η παγίωση που έχει λάβει το όλο πρόβλημα του προσφυγικού και μεταναστευτικού, μας κατέστησε ορθολογικούς και επιφυλακτικούς. Σύμφωνα με την με Αριθμ. 134803/ΓΔ4 / 9-8-2018 Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ( ΦΕΚ Β 3580 / 22-08-2018 ) επιλέχθηκαν για το νομό Χίου 5 σχολεία Α ́θμιας εκπαίδευσης για να λειτουργήσουν ως ΔΥΕΠ. Ο τρόπος λειτουργίας των ΔΥΕΠ ρυθμίζεται, εδώ και ένα χρόνο, από την ΚΥΑ 139654/ΓΔ4/23-8-2017 (ΦΕΚ τ. Β ́ 2985/30-8-2017), σύμφωνα με την οποία,

σε κάθε σχολείο θα υπάρχει μόνο ένα τμήμα μεταναστών από 10 έως 20

παιδιά με συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας 14:00 έως 18:00.

ή

σε κάθε σχολείο θα υπάρχουν περισσότερα από ένα τμήματα που θα

λειτουργούν πρωί, χωρίς τήρηση ορίων αναλογίας μαθητικών πληθυσμών, ύστερα από εισήγηση ενός και μόνο προσώπου, του Συμβούλου Εκπαίδευσης Προσφύγων(ΣΕΠ) Εμείς οι γονείς, που είμαστε έλληνες πολίτες και κάτοικοι της γεωπολιτικά ευαίσθητης

περιοχής του Ανατολικού Αιγαίου και ειδικά της Χίου, βιώνουμε καθημερινά την έλλειψη ασφάλειας, την παντελή έλλειψη σχεδιασμού και προγραμματισμού σε κάθε θέμα της προσφυγικής – μεταναστευτικής πολιτικής. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη λογική της εκ περιτροπής συμμετοχής, στα υπό δημιουργία τμήματα ΔΥΕΠ, στα 5 επιλεγμένα σχολεία του Νομού Χίου .

Διότι όσον αφορά τη δομή της ΒΙΑΛ, που αποτελεί Κέντρο Υποδοχής &

Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και όχι ως δομή-κέντρο Φιλοξενίας, διαμένουν

προσωρινοί και συνεχώς ανανεούμενοι πληθυσμοί.

Όπως προαναφέραμε, ήδη η προαναφερθείσα ΚΥΑ δίνει την δυνατότητα με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης και με μια απλή εισήγηση του Συμβούλου Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ) να:

να δημιουργηθούν περισσότερα από ένα τμήματα (άρθρο 1 & 1α)

να δημιουργηθούν πολλά μικρότερα τμήματα

και όχι ένα (άρθρο 1 & 3)

να λειτουργούν οποιαδήποτε ώρα και όχι μόνο απόγευμα

(άρθρο 2 & 3)χωρίς κανένα πληθυσμιακό περιορισμό και αναλογία.

Ποιός αλήθεια, μας εγγυάται ότι με την πρώτη δυσκολία, οι εξαγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας δεν θα καταστρατηγηθούν, όπως σχεδόν όλες οι υποσχέσεις μέχρι σήμερα;Τότε θα έχουμε μια ταυτόχρονη λειτουργία, παράλληλη με τα υπάρχοντα σχολικά τμήματα, χωρίς αναλογικότητα και μέγιστο πληθυσμό.Η καταπόνηση της τοπικής κοινωνίας, τα τελευταία χρόνια, από το μεταναστευτικό δεν επιτρέπει άλλους πειραματισμούς, προχειρότητες και σχεδιασμούς του στυλ “βλέποντας και κάνοντας”. Είναι σίγουρο ότι άμεσα θα προκύψουν τα πιο κάτω αρνητικά αποτελέσματα:

Θα επιβαρυνθούν τα υπάρχοντα σχολικά τμήματα και γενικότερα τα σχολεία, με παροδικό και ’’περιστασιακό” μαθητικό πληθυσμό, τελείως μεταβλητού αριθμού και ακαθόριστης σύνθεσης, αντίθετο σε κάθε εκπαιδευτική μεθοδολογία και πρακτική, όπου βασική προϋπόθεση εύρυθμης λειτουργίας είναι η σταθερότητα, η ηρεμία και η ασφάλεια στις σχολικές κοινότητες.

Είναι γνωστό ότι μεγάλος αριθμός διαμενόντων στην ΒΙΑΛ έχει

πάρει άσυλο ή ανήκει σε ευάλωτες ομάδες και επομένως θα μετακινηθεί

γρήγορα εκτός νησιού. Ή τουλάχιστον έτσι πρέπει να γίνει. Το ίδιο μπορεί να ισχύσει και γι αυτούς που δεν δικαιούνται άσυλο. Πώς λοιπόν με τέτοιες συνθήκες, μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός;

Δεν υπάρχει πραγματικό και ειλικρινές ενδιαφέρον για εκπαίδευση των

παιδιών αυτών, αφού δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα, είναι πολυεθνικής προέλευσης, μοιραία λοιπόν, θα αλληλοτροχοπεδούν την εκπαίδευσή τους.

Θα αυξηθούν τα λειτουργικά έξοδα και τα έξοδα συντήρησης των

εγκαταστάσεων (κτιριακών και λειτουργικών), τα οποία εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν καλύπτονται πλήρως από το κράτος, αλλά με συμμετοχή των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και από ιδιωτικές χορηγίες.

Θα εισέρχονται ως συνοδοί ή και ως “μαθητές” άτομα με μη πιστοποιημένο παιδαγωγικό προφίλ.Ποιός φορεας θα πιστοποιεί παραμέτρους όπως γιά παράδειγμα την ψυχική υγεία; (εί

ναι γνωστές οι συνεχείς αναφορές για σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα των πληθυσμών αυτών) .

Θα εισέρχονται στα σχολεία ως μαθητές, άτομα αρκετά μεγαλύτερης ηλικίας, αφού είναι γνωστό ότι για να ενταχθούν σε ευνοϊκότερο καθεστώς αντιμετώπισης, οι περισσότεροι μετανάστες δηλώνουν ότι είναι νεότεροι, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Θεωρείται αδιανόητη η είσοδος και η οποιαδήποτε εμπλοκή στην

εκπαιδευτική δραστηριότητα μέσα στα σχολεία των παιδιών μας, μελών και υπαλλήλων των διαφόρων ΜΚΟ.Είναι γνωστό ότι πολλά από αυτά

συμμετέχουν σε περίεργες και ύποπτες δράσεις και απασχολουν την

Ελληνική Δικαιοσύνη.

Τίποτα απολύτως δεν έχει προγραμματιστεί με λεπτομέρεια και σαφήνεια για τις συνθήκες και τους όρους λειτουργίας των ΔΥΕΠ και ένα από αυτά είναι το σημαντικότερο θέμα της ασφάλειας, επιτήρησης και φύλαξης.

Σε περίπτωση πιθανής έκρηξης των μεταναστευτικών ροών, ο πληθυσμός εισόδου και ένταξης μαθητών, μέσω ΔΥΕΠ, θα γίνει υπερβολικά

δυσανάλογος και γενικά μη διαχειρίσιμος (λόγω του κόστους, της έλλειψης χώρων, της έλλειψης προσωπικού κτλ).

Τέλος, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν κάτι πάει στραβά;

Να υπενθυμίσουμε ότι όλοι οι πολιτικοί φορείς, δεσμεύτηκαν (κ. Βίτσας), ή δήλωσαν (κ. Α. Μιχαηλίδης & κ. Ν. Μηταράκης) και συμφωνούν (παραπέμπουμε στο Παράρτημα 1 που ακολουθεί) ότι:

Δεν πρέπει να γίνει καμία μόνιμη παραμονή στα παραμεθόρια νησιά

,με μέγιστο χρόνο παραμονής τις 90 ημέρες, και ότι δεν πρέπει να

δημιουργηθεί κοινότητα τέτοιων πληθυσμών για λόγους εθνικής

ασφάλειας. Αναρωτιόμαστε λοιπόν, γιατί πρέπει να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και η εκπαίδευση των παιδιών μας, από τις υπό δημιουργία τάξεις ,μια και αυτές θα αποτελούνται από μεταβλητό αριθμό μαθητών με προσωρινή διαμονή ,και διαφορετική σύνθεση σε μικρές χρονικές περιόδους . Δεν είναι αυτό αντίθετο με τις εξαγγελίες – δεσμεύσεις και τις προθέσεις των πολιτικών φορέων της χώρας, που δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν παγίωση τέτοιων πληθυσμών στα γεωπολιτικά ευαίσθητα ακριτικά νησιά;

Το δικαίωμα στην εκπαίδευση των παιδιών των μεταναστευτικών πληθυσμών είναι σεβαστό, αλλά πρέπει να υλοποιηθεί σωστά, μελετημένα και προγραμματισμένα, ώστε να προκύψει μόνο όφελος για όλους.

Η δημιουργία Δ.Υ.Ε.Π εντός των “δομών φιλοξενίας”, όπως ακριβώς προβλέπεται, επιτρέπεται και “επιβάλλεται” στους πολυεθνικούς, πολύγλωσσους, περιστασιακούς και μετακινούμενους πληθυσμούς προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, είναι η προτεινόμενη, ζητούμενη και εκ των πραγμάτων επιβαλλόμενη λύση. Και δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν προωθείται αυτή η λύση.

Η εμβόλιμη και περιστασιακή παρουσία στα σχολεία δεν ωφελεί ούτε τους μεν, ούτε τους δε, παρά μόνο επιβαρύνει λειτουργικά και μαθησιακά και τις δυο δράσεις (ΔΥΕΠ κ Σχολεία).Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από “Ισορροπία δικαιωμάτων” Κάτι που ο νυν Υπουργός Μεταναστευτική Πολιτικής εισήγαγε ως πολιτικό όρο στη διαχείριση του μεταναστευτικού, εξηγώντας ότι ναι μεν το κράτος θα πρέπει να φροντίσει τα δικαιώματα του πρόσφυγα και του μετανάστη όμως θα πρέπει ταυτόχρονα φροντίσει και τα δικαιώματα του ντόπιου πληθυσμού.

Ακολουθεί Ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολικού Κέντρου Καμποχώρων 18/06/2018.

επειδή έχουμε πρόδηλο έννομο συμφέρον,

ζητάμε να μας απαντήσετε εγγράφως για τις σχολικές μονάδες που επιλέχθηκαν για

την λειτουργία ΤΥ ΖΕΠ & ΔΥΕΠ για το σχολικό έτος 2018-2019 :

1) Με ποια κριτήρια και από ποιον φορέα επιλέχθηκαν .

2) Εάν έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

3) εάν είναι εν γνώσει του Συλλόγου Διδασκόντων, του Σχολικού Συμβούλου , της Διεύθυνσης του Σχολείου μας και της α ́ θμιας και β ́θμιας Εκπαίδευσης και εάν οι τελευταίοι έχουν συναινέσει σε αυτό.

4) Εάν ΠΛΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ για την έναρξη λειτουργίας τους.

Θεωρώντας το όλο θέμα, κυλιόμενο, αλληλένδετο και δυναμικά ευμετάβλητο συνυπογραφουμε στα κάτωθι , και δηλώνουμε ότι:

Αντιτιθέμεθα στην δημιουργία ΔΥΕΠ ή ΖΕΠ γενικώς (και όχι μόνο για αυτά του 2018 -19 ) στα σχολεία του Νομού μας.

Ζητάμε την δημιουργία Δ.Υ.Ε.Π εντός του Κέντρου Υποδοχής και

Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, γιατί σαν λύση είναι αυτή με τα ελάχιστα

προβλήματα για όλους.

Ζητάμε με το ψήφισμα αυτό να λάβουν γνώση και οι υπόλοιποι Σύλλογοι

Γονέων και Κηδεμόνων εκτός αυτών των σχολείων της Χίου και των

υπολοίπων νησιών, που μαστίζονται από το προσφυγικό πρόβλημα, μιας και είναι νησιά υποδοχής, ανεξέλεγκτων και απρόβλεπτων σε αριθμό,

προσφύγων και μεταναστών.

Ζητάμε από τους Διευθυντές-ντριες και το Σύλλογο Διδασκόντων του κάθε Σχολείου να ενημερώνουν τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και την ειδική Επιτροπή Γονέων του σχολείου τους, που έχει συγκροτηθεί για τον σκοπό αυτό, για κάθε πιθανή εξέλιξη που θα υπάρξει από οποιονδήποτε φορέα.

Απαιτούμε οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και η

Επιτροπές Γονέων, που εκλέχθηκαν για το συγκεκριμένο θέμα, να

παρευρίσκονται σε οποιαδήποτε συνάντηση, τακτική ή έκτακτη, του Συλλόγου Διδασκόντων ή άλλων φορέων, που θα γίνει στο μέλλον και θα έχει σχέση με την ίδρυση η λειτουργία ΔΥΕΠ ή ΖΕΠ για τα σχολεία μας, διότι αφορά άμεσα τα παιδιά μας και έχουμε κάθε έννομο δικαίωμα να γνωρίζουμε αλλά και να έχουμε άποψη επί του θέματος.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφερειακή, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να σεβαστούν τα αιτήματα μας .

Ζητάμε από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας την αμέριστη, ουσιαστική

συμμετοχή και συμπαράσταση σε όλες τις αυτοδίκαιες απαιτήσεις μας ως

γονείς και πολίτες .

Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμαστε και επικαλούμαστε κάθε έννομο συμφέρον που έχουμε ως γονείς και πολίτες σύμφωνα με το Σύνταγμα και του Νόμους του Ελληνικού Κράτους.

Σας γνωστοποιούμε ότι το ανωτέρω κείμενο και ο κατάλογος των υπογραφόντων θα κοινοποιηθεί -κατατεθεί, σε όλους του αναγραφόμενους στον πίνακα αποδεκτών προς γνώση τους και για κάθε έννομη συνέπεια, προκειμένου στο μέλλον να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για οτιδήποτε συμβεί.

Με εκτίμηση,

Οι κάτωθι υπογράφοντες γονείς, κηδεμόνες, πολίτες του Νομού Χίου.

Ακολουθούν 1.130 υπογραφές …..
ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

www.ert.gr

Keywords
το νησι, υπουργείο παιδείας, ΕΡΤ, χοτ, σχολεια, ΑΔΕΔΥ, νατο, συγκεκριμένο, καλοκαιρι, καμάρι, ιθύνοντες, συμμετοχή, μκο, φεκ, κυα, σεπ, στυλ, λύση, ζεπ, συνταγμα, ert, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , χρηματιστηριο, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, γλωσσα δ δημοτικου, γλωσσα στ δημοτικου, γλωσσα ε δημοτικου, κοινωνια, αποτελεσματα, γνωση, θεμα, μκο, νησι, νησια, ογκος, πλαισιο, υπουργείο παιδείας, φεκ, ψεματα, ωρα, αγνοια, αγωνες, ανθρωπινα δικαιωματα, ασυλο, αφορμη, γεγονος, γινει, γινεται, γκετο, γλωσσα, γονεις, δευτεροβαθμια εκπαιδευση, δευτεροβαθμια, διαστημα, δυνατοτητα, δικη, δηλητηριο, δομη, δρωμενα, εγγραφα, εγχειρημα, υπαρχει, εκπαιδευση, εκτιμηση, ελλειψη, εννοια, εξελιξη, εξωδικο, εξοδα, ετος, ευθυνη, ζεπ, ζωης, ιδιο, ιδρυση, ηρεμια, ιθύνοντες, κειμενο, κυα, λειτουργια, λύση, μηνες, μιχαηλιδης, μισος, μορφη, νατο, καμάρι, οσιος, οφελος, ωφελει, παιδι, παιδια, προβληματα, πρωι, σιγουρο, συγκεκριμένο, συμμετοχή, στυλ, συλλογοι, σχολειο, τεκμηριο, τμημα, χαωδης, χοτ, χρονος, ψυχολογικα, αφορμες, ανηκει, ασφαλεια, δικαιωμα, δικαιωματα, χωρα, υπουργειο, κειμενα, ομαδες, οργανα, ποδια
Τυχαία Θέματα