Ο Δ. Νασίκας στην 6η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

06:48 12/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην 6η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης με βασικό θέμα «Ναύπλιο 2016. Η αυτοδιοίκηση ενωμένη με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον της Ευρώπης» συμμετείχε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στο Ελληνογερμανικό Δίκτυο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις προοπτικές του για την Ευρώπη και τις πρακτικές της Ελληνογερμανικής Τοπικής και Περιφερειακής Συνεργασίας. Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, παράλληλες συζητήσεις για ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με την

έγκριση της τελικής Διακήρυξης από τις Κεντρικές Ενώσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης των δύο χωρών και τις προοπτικές για το 7ο Συνέδριο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία.

Ο Δήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου και μέλος της ΔΕΠΑΝ, κ. Νασίκας συμμετείχε στην εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα «Δήμος και Επιχειρείν» και σε συζητήσεις για εμβάθυνση και δημιουργία αδελφοποιήσεων μεταξύ γερμανικών και ελληνικών Δήμων. Επιπλέον, συμμετείχε σε παράλληλο πρόγραμμα με συζητήσεις εργασίας και θέματα «Κοινωνική οικονομία και αειφόρος περιφερειακή ανάπτυξη», «Ο επιχειρηματίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και «Ενέργεια και πολλά άλλα. Έξυπνες πόλεις και νησιά». Επισκέφθηκε, επίσης, κοινωνικούς και αγροτικούς συνεταιρισμούς της περιοχής στα πλαίσια της αξιοποίησης γεωργικών προϊόντων, οι οποίοι των ενημέρωσαν για τα χαρακτηριστικά τους, τη δραστηριότητα τους και τα προϊόντα που παράγουν στην περιοχή τους.

Όπως ο ίδιος ανέφερε, στη συνδιάσκεψη υπήρξε ενημέρωση για νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία και προγράμματα καθώς και για τις συνεργασίες Ελληνικών και Γερμανικών Δήμων, οι οποίες θα συμβάλλουν στη βελτίωση των ακολουθούμενων πρακτικών σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης

Keywords
Τυχαία Θέματα