Ο Δ. Ακτύπης για αποκατάσταση Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ζακύνθου

11:41 1/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Επίσκεψη στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου πραγματοποίησε χθες το πρωί ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης. Ο Βουλευτής, ενημερώθηκε ενδελεχώς για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στο κτίριο από τον σεισμό του 2006, για τις σημαντικές ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί για την απαραίτητη επισκευή των ηλεκτρολογικών του κτιρίου, καθώς και για την επίπλωση και συνολική συντήρηση των χώρων της βιβλιοθήκης.

Ο κ.Ακτύπης δήλωσε σχετικά:
«Με την επίσκεψή μου στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου διαπίστωσα ιδίοις

όμμασι πως οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών της αίθουσας καθώς και οι υπόλοιπες παρεμβάσεις βρίσκονται σε εξαιρετικά καλό στάδιο. Σε πολύ λίγο καιρό, η βιβλιοθήκη, που παρέμενε κλειστή από το 2006, θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες της στο αναγνωστικό κοινό του νησιού μας. Θα ήθελα να συγχαρώ τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής της ΔΙΒΖ και,ιδιαιτέρως, τον Πρόεδρο αυτής κύριο Φίλιππο Συνετό, που από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, προχώρησε χωρίς καμία καθυστέρηση σε σημαντικές πρωτοβουλίες για την ταχύτατη επισκευή των ζημιών, που είχε υποστεί η Βιβλιοθήκη και τη συνολική ανακαίνιση των χώρων της. Δεν θα μπορούσα, επίσης, να μην ευχαριστήσω θερμά τον Δημοτικό Σύμβουλο κύριο Ανδρέα Μαρινάκη, ο οποίος εκπόνησε τη σχετική μελέτη, συμβάλλοντας καθοριστικά στο έργο της αποκατάστασης και ανακαίνισης της ΔΙΒΖ.
Ακόμα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου, έγινε εκτεταμένη συζήτηση αναφορικά με τα γενικότερα προβλήματα της βιβλιοθήκης, όπως για παράδειγμα την απαραίτητη ενίσχυσή της με προσωπικό, τις διαδικασίες συντήρησης των βιβλίων και άλλα.
Πλέον, απομένει η αποκατάσταση ολόκληρου του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου Ζακύνθου, έργο το οποίο έχει επωμιστεί ο Δήμος Ζακύνθου, και το οποίο οφείλει να ολοκληρώσει με βάση την ολοκληρωμένη μελέτη που έχει στα χέρια του.»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα