Ο «Χαμαιλέων» στην ΕΡΤ3

10:38 4/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ
Το έκτο επεισόδιο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ κοινωνικού περιεχομένου «Χαμαιλέων» (The Chameleon), έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 και ώρα 22:00.

Σειρά ντοκιμαντέρ 10 ωριαίων επεισοδίων.
Υπόθεση: Ο Σεμπάστιαν είναι ένας άνθρωπος της περιπέτειας και ένας πραγματικός «χαμαιλέων»: όπου κι αν βρεθεί, προσαρμόζεται αμέσως. Ταξιδεύει στα πιο επικίνδυνα μέρη του πλανήτη και παρακολουθεί την καθημερινότητα των ανθρώπων. Τα ταξίδια του περιλαμβάνουν τις περιπέτειες

των Λατινοαμερικάνων, που προσπαθούν να φτάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη ζωή των φυλακισμένων στην Παλμασόλα της Βολιβίας, τους εργάτες στα ορυχεία χρυσού στις Φιλιππίνες και τους χρήστες ναρκωτικών στο Μπουένος Άιρες. Ο Σεμπάστιαν μιλάει μαζί τους χωρίς προκαταλήψεις και παρουσιάζει τα πορτραίτα των ανθρώπων που θεωρούνται απόκληροι.
Eπεισόδιο 6: Επιχείρηση Ινδικός Βούς στη Μαδαγασκάρη [Operation Zebu (Madagascar)] Στη Μαδαγασκάρη είναι γνωστοί ως «dahalos»: οι ληστές των αυτοκινητοδρόμων που ειδικεύονται στην κλοπή των βοοειδών. Αυτοί οι καλά οργανωμένοι ζωοκλέφτες τρομοκρατούν την ύπαιθρο τα τελευταία είκοσι χρόνια, απαγάγουν, βιάζουν και δολοφονούν προκειμένου να κλέψουν τα βοοειδή τα οποία μεταπωλούν με τεράστιο κέρδος. Για την καταπολέμηση αυτής της μάστιγας, η αστυνομία της Μαδαγασκάρης δημιούργησε ένα ειδικό στρατό επιθέσεων που περιπολεί σε απομακρυσμένα μέρη της χώρας με οχήματα παντός εδάφους. Ο Σεμπάστιαν πέρασε μια εβδομάδα μαζί με αυτή τη μοναδική στρατιωτική ομάδα, καθώς κυνηγούσαν τους “dahalos”.

Σκηνοθεσία: Sebastian Perez Pezzani, Cyril Thomas, Grégory Roudier, Gaël Mocaer

Παραγωγή: Capa Presse, 2016-2017

Keywords
Τυχαία Θέματα