Ο Αυστριακός σκηνοθέτης Μίκαελ Χάνεκε ετοιμάζεται να γυρίσει μια τηλεοπτική σειρά

12:48 31/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο αυστριακός σκηνοθέτης των ταινιών «Η δασκάλα του πιάνου» και «Παράξενα παιχνίδια», Μίκαελ Χάνεκε, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να γυρίσει την πρώτη του τηλεοπτική σειρά. Οι γερμανικοί παραγωγοί της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Deutschland 83» δήλωσαν ότι υπέγραψαν συμβόλαιο για μια αγγλόφωνη σειρά 10 επεισοδίων με τίτλο «Το βιβλίο του Κέλβιν», που εξελίσσεται στο εγγύς μέλλον.

«Μετά από 10 τηλεοπτικές ταινίες και 12 ταινίες, ήθελα να διηγηθώ μια μεγαλύτερη ιστορία» δήλωσε ο 75χρονος Χάνεκε, ο οποίος, το 2012 κέρδισε το Όσκαρ

καθώς και τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες για την ταινία του «Αγάπη».

«Κανένας σύγχρονος σκηνοθέτης δεν με έχει συγκινήσει κι εμπνεύσει όσο ο Χάνεκε. Το βιβλίο του Κέλβιν είναι μια εξαιρετικά πλούσια, συναρπαστική και φιλόδοξη ιστορία. Η σύγχρονη θεματολογία της στο πλαίσιο της ψηφιακής εποχής που ζούμε, αποτελεί απόδειξη πως δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για το συγκεκριμένο πρότζεκτ», δήλωσε ο Νίκο Χόφμαν της Γερμανικής εταιρείας παραγωγής UFA.

Η σειρά αφηγείται τη ιστορία μιας παρέας νεαρών οι οποίοι κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, αναγκάζονται να πραγματοποιήσουν έκτακτη προσγείωση έξω από το σπίτι τους όπου εκεί αντιμετωπίζουν το πραγματικό πρόσωπο της πατρίδας τους για πρώτη φορά.

ΠΗΓΗ: AFP

Keywords
Τυχαία Θέματα