Τρίκαλα: Κονδύλι 1,3 εκ. ευρώ για αντιπλημμυρικά και οδικά έργα

12:19 31/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με χρηματοδότηση 1.300.000 ευρώ, μέσω Περιφέρειας Θεσσαλίας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θα γίνει η αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες του 2016 στον Νομό Τρικάλων και η συντήρηση του οδικού δικτύου στους Δήμους Τρικκαίων και Καλαμπάκας.

Η εκτέλεση των έργων ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων με τους αναδόχους από τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό. Ειδικότερα, κονδύλι 1.000.000 ευρώ προβλέπεται για την αποκατάσταση ζημιών που προκληθήκαν από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2016, με αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις

σε ποταμούς και χείμαρρους, εκτός του Πηνειού ποταμού. Το δεύτερο έργο αφορά στη συντήρηση ασφαλτοστρωμένου οδικού δικτύου στις περιοχές των Δήμων Καλαμπάκας και Τρικκαίων, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Οι μελέτες των έργων συντάχθηκαν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, η οποία διενήργησε τη διαδικασία δημοπράτησης και είναι αρμόδια για την επίβλεψη των έργων. “Με τις παρεμβάσεις αυτές βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού δικτύου, την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων και θωρακίζουμε αντιπλημμυρικά ευαίσθητες περιοχές”, δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστός, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση για την αποτελεσματική συνεργασία. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, τονίζοντας “τη σημασία των έργων στις περιοχές που πρόκειται να εκτελεστούν αλλά και τη σκληρή δουλειά που υλοποιείται από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών…”.

Keywords
Τυχαία Θέματα