Ο Dovizioso στην pole του Assen

17:28 25/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ομάδα της Ducati είχε τη χαρά να δει τον Iannone να είναι ο ταχύτερος την Παρασκευή και τον Dovizioso να επικρατεί σε ελεύθερα και χρονομετρημένα το Σάββατο. Στο 3ο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών ο Andrea Dovizioso σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο του διημέρου με 1:33:308. Αυτό ήταν το τελευταίο σκέλος σε στεγνή πίστα και ήταν ενδεικτικό του συναγωνισμού αφού οι επόμενοι 3 αναβάτες που ακολούθησαν (Marquez, Vinales και Rossi) βρέθηκαν μόλις 1 δέκατο πίσω από τον Dovizioso ενώ ο Jorge Lorenzo

είχε πτώση.

Η βροχή έκανε την εμφάνιση της και οι Marquez, Rossi και Petrucci ήταν οι 3 ταχύτεροι του 4ου και τελευταίου σκέλους των ελεύθερων δοκιμών. Στο Q1 συμμετείχε ο Pedrosa αφού δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα των τριών σκελών των ελεύθερων δοκιμών. Δεν κατάφερε όμως και πάλι να είναι γρήγορος κι έτσι την πρόκριση στο Q2 εξασφάλισαν με άνεση οι Pol Espargaro και Yonny Henrandez.

Οι πτώσεις άρχισαν νωρίς αφού ο Maverick Vinales έπεσε στον 1ο του γύρο, στο γύρο προθέρμανσης και ακολούθησε η πτώση του Marquez πριν συμπληρώσει χρονομετρημένο γύρο. Λίγο πριν την ολοκλήρωση των χρονομετρημένων είχε σχηματιστεί μια σχεδόν στεγνή γραμμή και όποιοι πρόλαβαν δοκίμασαν και τα ενδιάμεσα ελαστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα