Νύχτα αγωνίας στις χθεσινές εκλογές

11:54 27/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης έρχεται, σύμφωνα με τη μέχρι τώρα καταμέτρηση, πρώτος στις Περιφερειακές εκλογές και θα αναμετρηθεί την ερχόμενη Κυριακή με τον νυν Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα σε μια εκλογική μάχη που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η διαφορά μεταξύ τους είναι σχετικά μικρή.

Σήμερα τα ξημερώματα δόθηκε τέλος στην αγωνία των τριών υποψηφίων δημάρχων του Πύργου και ειδικότερα του Κώστα Νικολούτσου, του Στάθη Καννή και του Αντώνη Καράμπελα, για το ποιος θα βρεθεί απέναντι στον Τάκη Αντωνακόπουλο που

ήρθε πρώτος με υψηλό ποσοστό στο δήμο του Πύργου. Τελικά ο κ. Νικολούτσος θα είναι ο αντίπαλός του στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Με το τελευταίο εκλογικό τμήμα και ενώ η αγωνία όλων είχε κορυφωθεί, κατάφερε να εξασφαλίσει ποσοστό άνω του 50% ο Γιάννης Λυμπέρης στο δήμο Ηλιδας και να επανέλθει στο δημαρχιακό θώκο μετά από 5 χρόνια.

Στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων ο Σάκης Μπαλιούκος έφθασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό καθώς για μόλις 15 ψηφοδέλτια έμεινε στο 49,85% και θα αναμετρηθεί με το Τάκη Δημητρουλόπουλο που με μικρή διαφορά ήλθε δεύτερος. Ωστόσο τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν με την επανακαταμέτρηση των ψήφων που έχει ζητηθεί και γίνεται από το Πρωτοδικείο…

Στην δεύτερη Κυριακή των εκλογών θα δώσουν την «μάχη» οι Γεωργιόπουλος και Κοτζιάς στην Αρχ. Ολυμπία, Λέντζας και Μάλιαρης σε Ανδραβίδα – Κυλλήνη και Γεωργόπουλος και Μαρίνος στον Πηνειό.

Από την πρώτη Κυριακή αναδείχθηκε δήμαρχος ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος στο δήμο Ζαχάρως – Φιγαλείας με πολύ μεγάλο ποσοστό και αντίπαλο μόνο τον Χρήστο Γιαννόπουλο αφού λίγες μέρες νωρίτερα με δικαστική απόφαση είχε αποκλεισθεί ο Συνδυασμός του Πανταζή Χρονόπουλου.

Δεύτερος γύρος θα υπάρχει και στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης όπου ο Γιάννης Λέντζας, που ήρθε πρώτος στις χθεσινές εκλογές, θα συναντηθεί και πάλι στην κάλπη με αντίπαλο τον Διονύση Μάλλιαρη.

Στο δήμο Πηνειού ο Διονύσης Γεωργακόπουλος θα αναμετρηθεί με τον Ανδρέα Μαρίνο, ενώ στο δήμο Αρχ. Ολυμπίας αντιμέτωπος με τον Γιωργο Γεωργιόπουλο θα βρεθεί ο νυν δήμαρχος Θύμιος Κοτζάς στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα