Ν.Τόσκας στην ΕΡΤ: Το μεγάλο έγκλημα έχει μειωθεί

15:06 20/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την μείωση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας μιλώντας στον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη και στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Άλλη διάσταση«.

«Η εγκληματικότητα», είπε, «αντιμετωπίζεται με μεγάλη σοβαρότητα. Το μεγάλο έγκλημα έχει μειωθεί, σε αντίθεση με την παραβατικότητα σε επίπεδο δρόμου, όπου τα αποτελέσματα δεν είναι ανάλογα».

Ο κ. Τσόσκας ανέφερε ότι

προσπάθειές του Υπουργείου επικεντρώνονται σε περιοχές που υπάρχουν προβλήματα σε καθημερινή βάση, όπως είναι το Μενίδι και άλλες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Σημείωσε, ότι το πρόβλημα στο Μενίδι άρχισε να δημιουργείται τα προηγούμενα χρόνια και επέρριψε ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση για την «μεταφορά στην περιοχή με λεωφορεία ναρκομανών με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί νέα πιάτσα εκεί».

«Τα προβλήματα στο Μενίδι» επεσήμανε υπουργός «δεν είναι μόνο αστυνομικής φύσεως αλλά και κοινωνικής», σημειώνοντας ότι «τα παιδιά των Ρομά θα πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο».

«Πρέπει να δοθούν οι δυνατότητες, ώστε να μην ασχολούνται με την παραβατικότητα και να ανοίξουν άλλοι δρόμοι».

Για τους άσκοπους πυροβολισμούς στο Μενίδι και στο αίτημα του πατέρα του 11χρονου Μάριου, να διαλευκανθεί πλήρως ο θανάσιμος τραυματισμός του παιδιού του από αδέσποτη σφαίρα, ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε συγκλονισμένος από την υπόθεση αυτή και πρόσθεσε ότι «συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη αλλά και οι προσπάθειες προκειμένου να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα