Νταμούχαρη: Ένας μικρός θησαυρός του Ανατολικού Πηλίου

15:02 11/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Όταν αναφερόμαστε στο Πήλιο, είναι σίγουρο ότι στο νου έρθετε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, βουνό με μοναδική ομορφιά που φτάνει μέχρι την θάλασσα με τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα και τουρκουάζ νερά

 Πολλοί το προτιμούν για τις διακοπές τους, αλλά και για εξορμήσεις όλο το χρόνο, εξερευνώντας τις ομορφιές και τους κρυμμένους θησαυρούς του. Ομορφιές και τόποι αξεπέραστου κάλλους, οι οποίοι συνοδεύονται από ιστορίες και μύθους. Όπως και η Νταμούχαρη. Το μοναδικό

φυσικό λιμάνι της Νότιας πλευράς του Πηλίου. Ένα μικρός γραφικός και ήσυχος ενετικός οικισμός που δημιουργήθηκε από ναυτικούς, αποτελείται από δύο μικρούς κολπίσκου που ενώνονται με μία χερσόνησο, πάνω στην οποία υπάρχουν ερείπια κάστρου. Ο βόρειος κόλπος, με το λιμανάκι του- έζησε και πάλι ένδοξες ημέρες δημοσιότητας όταν η Μέριλ Στριτ υποδέχεται τις φίλες της στην ταινία Mama Miaπου- με τις ταβέρνες και τα σπίτια του οικισμού. Ο νότιος, έχει μία πανέμορφη ακρογιαλιά στρωμένη με ολόλευκα μεγάλα βότσαλα και πεντακάθαρα νερά, που σε συνδυασμό με το γειτονικό φαράγγι, δίνουν στην Νταμούχαρη μια άγρια ομορφιά.

Η Νταμούχαρη βρίσκεται στο Ανατολικό Πήλιο 65χλμ. από το Βόλο. Μπορεί κανείς να πάει είτε μέσω Χανίων-Αι Γιάννη, είτε μέσω Μηλεών – Τσαγκαράδας. Η δε διάνοιξη του δρόμου από Χάνια-Κισσό έχει συντομεύσει και απλοποιήσει περισσότερο την διαδρομή (47.2 Km).

Και οι τρεις αυτές διαδρομές χαρακτηρίζονται από την φυσική ομορφιά του βουνού. Οι υψομετρικές διαφορές είναι εντυπωσιακές και αρκούν μόνο λίγα λεπτά, για να σε τραβήξουν οι πράσινες ακρογιαλιές του Αιγαίου, από τις χιονισμένες ράχες του Πηλίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα