Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Ενοποιούνται οι σχολές της Αεροπορίας

09:20 5/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατατέθηκε στη βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας που προβλέπει ενοποίηση των σχολών υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, σύσταση μονάδας μελετών και κατασκευών και υπηρεσία αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Ορίζεται επίσης τριετής θητεία για τους αρχηγούς των γενικών Επιτελείων.

Αναλυτικότερα, οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου προβλέπουν :

Ενοποιούνται από το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 οι τρεις ανώτερες στρατιωτικές σχολές της Πολεμικής Αεροπορίας

(Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας, Σχολή Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων και Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητών) σε Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας. Οι σχολές θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους μέχρι την αποφοίτηση όλων των μέχρι τότε υφισταμένων σπουδαστών.

– Συγκροτείται η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) για την εκπόνηση μελετών και κατασκευή έργων τοπικού ενδιαφέροντος.

– Δημιουργείται η Υπηρεσία Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων για την αξιοποίηση των ακινήτων των Ταμείων του Στρατεύματος, αποκλειομένης της μεταβίβασης της κυριότητας των αξιοποιούμενων ακινήτων. Το αντάλλαγμα αποτελεί έσοδο των οικείων ταμείων απαλλαγμένο από φόρο, εισφορά ή τέλος, αλλά παρέχεται η δυνατότητα στον υπουργό να διαθέσει μέρος αυτού στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ.

– Ορίζεται τριετής η θητεία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και διετής των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, με τη δυνατότητα παράτασης κατά ένα ακόμη έτος αντίστοιχα. Η θητεία των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων μπορεί να λήξει πριν από την προσδιοριζόμενο χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα