Κομοτηνή:Δελτίο Ειδήσεων 5-07-2016

08:26 5/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Υγεία
Στο ΣτΕ οι Φαρμακοποιοί για τους ιδιώτες στα νέα Φαρμακεία και στα παλιά
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγουν με αίτηση ακύρωσης και ασφαλιστικά μέτρα, για τις προωθούμενες αλλαγές της κυβέρνησης σε ότι αφορά την ίδρυση νέων Φαρμακείων, ο Πανελλήνιος Σύλλογος

Φαρμακοποιών.
Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο πλέον ο ιδιώτης χωρίς να υπάρχουν όρια, αποκτά δικαιώματα και στα παλαιά Φαρμακεία πέρα από τα νεοϊδρυθέντα.
«Αυτό παραβιάζει το Σύνταγμα και σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΟΟΣΑ τα θέματα μετοχών στα Φαρμακεία είναι θέματα που άπτονται των πολιτικών του κράτους και δεν υπάρχει εντολή σχετική σε κανένα μνημόνιο». Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, Αλέξανδρος Τσαπέκος.
Επι πλέον πρόσθεσε πως τα επιχειρήματα που προβάλλονται από πλευράς της κυβέρνησης, περί πρόσβασης και χαμηλών τιμών καταρρίπτονται καθώς δεν τίθεται θέμα πρόσβασης με τέτοιο αριθμό Φαρμακείων στην Ελλάδα. Σε ότι αφορά τις τιμές στο χέρι της κάθε κυβέρνησης είναι να μειωθούν κι άλλο.
«Με αυτό τον τρόπο λειτουργίας όμως των Φαρμακείων-με τους ιδιώτες μέσα- και με την μη συνταγογράφηση κάποιων φαρμάκων, προφανώς κάποια συμφέροντα που πιέζουν την κυβέρνηση, φυσικά και θα αυξήσουν τρεις και τέσσερις φορές τις τιμές πιο πάνω. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη στην οποία και απευθυνθήκαμε», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Τσαπέκος.

Εκκλησία
Στη Θράκη ο Αρχιεπίσκοπος
Την Μητρόπολή Αλεξανδρουπόλεως θα επισκεφθεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από το μεσημέρι της Πέμπτης μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιουλίου 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα