Νέος Μητροπολίτης Λαρίσης ο αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος

12:10 5/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος, Α΄ γραμματέας – πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου είναι ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου. Aναδείχθηκε από την ψηφοφορία της Ιεράς Συνόδου η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά.

Με ψήφους 68 έναντι 9 του συνυποψηφίου του Αρχιμανδρίτη Αχίλλιου Τσούτσουρα, Πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Λαρίσης, ο Ιερώνυμος Νικολόπουλος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν ως τον επικρατέστερο.
Πρόκειται

για στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος έχει και διοικητική εμπειρία και θεολογική κατάρτιση.

Ο Α΄ Γραμματέας της Συνόδου, Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος, είναι έγκριτος Νομικός, απόφοιτος και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκ των αρίστων της Ελλαδικής Εκκλησίας, γνώστης ποιμαντικής και διοίκησης. Είναι 47 ετών, με ιεραποστολικό ζήλο, άνθρωπος ισορροπιών και θεωρείται άνδρας ικανός και με ήθος.

Στην αρχική ψηφοφορία οι τρεις Αρχιμανδρίτες έλαβαν
Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος 69 ψήφους
Αρχιμ. Αχίλλιος Τσούτσουρας 40 ψήφους
Αρχιμ. Διονύσιος Παπαλέξης 24 ψήφους

Το τριτοπρόσωπο στην εκλογή δεν αποτέλεσε τελικά, όπως αναμενόταν ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Μουρτζανός πνευματικό τέκνο του μακαριστού Ιγνατίου αλλά ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Παπαλέξης με καταγωγή από τον Τύρναβο, πρώτος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού Λαρίσης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα