Νέο τηλεοπτικό τοπίο – Στα 246 εκ. ευρώ το τίμημα

16:47 2/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε νέα εποχή μπαίνει το τηλεοπτικό σκηνικό μετά την ολοκλήρωση της δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών. Τα έσοδα από τη δημοπράτηση ανήλθαν στα 246 εκατ. ευρώ και όπως είπε ο πρωθυπουργός θα διατεθούν για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων.

Ο ΣΚΑΙ, η εταιρεία του Ιωάννη Βλαδίμηρου Κολογρίτσα, ο ΑΝΤ1

και η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι οι τέσσερεις εταιρείες που πήραν τις τηλεοπτικές άδειες σε έναν διαγωνισμό που διήρκησε πάνω από 65 ώρες και ολοκληρώθηκε στις 2.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Οι τέσσερις άδειες δόθηκαν κατά χρονική σειρά ως εξής:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ) του Γιάννη Αλαφούζου με 43,6 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 30/8 20:50.ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.) Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 31/8 15:25.ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ του Μ. Κυριακού με 75,9 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 1/9, 11:20.ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.) του Βαγγέλη Μαρινάκη με 73,9 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 2/9, 02:35.

Οι άδειες θα οριστικοποιηθούν με τον έλεγχο του πόθεν έσχες των νικητών μέσα στο επόμενο 5μερο ενώ αμέσως μετά θα πρέπει να καταβληθεί το 1/3 του τιμήματος με το οποίο επικράτησαν οι υπερθεματιστές.

Έκδηλη είναι η ικανοποίηση στην κυβέρνηση για την επιτυχή ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την νέα σελίδα που ανοίγει στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Για διαδικασία πρότυπο αλλά και δύσκολη για τους διαγωνιζόμενους που όμως είχε θετικό αποτέλεσμα που ισορρόπησε το παλιό με το νέο, έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο οποίος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το τίμημα εξέπληξε όλους πρόσθεσε και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις στη διαμόρφωση ενός νέου ραδιοτηλεοπτικού πεδίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, από τα εγκαίνια του τμήματος Αρχαίας Κορίνθου – Κιάτου στην Ολυμπία Οδό, προανήγγειλε ότι το συνολικό ποσό της δημοπρασίας θα διατεθεί σε έκτακτες δράσεις για τη στήριξη ευπαθών ομάδων μέχρι το τέλος του 2017 και πρόσθεσε ότι το λεπτομερές σχέδιο θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ.

Μετά από 27 χρόνια ανομίας, μπαίνουν κανόνες και όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, τόνισε χαρακτηριστικά, διαμηνύοντας ότι κανένας δεν θα παίρνει έργα με κόλπα, ενώ έστρεψε τα πυρά του στη ΝΔ, λέγοντας ότι κράτησε μια στάση που δεν της αξίζει και ταυτίστηκε με ιδιωτικά συμφέροντα.

Αιχμές για τους χειρισμούς των προηγούμενων κυβερνήσεων στο θέμα άφησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση πήρε από τις τηλεοπτικές άδειες όσα χρήματα προέβλεπε το πρώτο μνημόνιο, κάτι που δεν τόλμησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη από την πλευρά της τόνισε ότι «για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου – και μετά από μια τριακονταετία αυθαιρεσίας – μπαίνουν και εφαρμόζονται κανόνες στην χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων.

Εν τω μεταξύ, καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στην ΕΡΤ για το προσωπικό των σταθμών που δεν πήραν άδεια.

Ο νόμος – είπε – ορίζει συγκεκριμένες προδιαγραφές για τα προγράμματα των τηλεοπτικών σταθμών και γι’ αυτό χρειάζονται περισσότεροι εργαζόμενοι, ενώ συμπλήρωσε ότι θα ακολουθήσει η αδειοδότηση των περιφερειακών και θεματικών καναλιών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Σχετικές ειδήσεις:

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες (video)

Σε ευπαθείς ομάδες το τίμημα των αδειών, προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός (video)

Ο Ν. Παππάς ενημέρωσε τον ΠτΔ για τη «διαδικασία πρότυπο» (video)

Ανησυχούν οι εργαζόμενοι των καναλιών που κόπηκαν – Αισιοδοξία Σπίρτζη (video)

‘Εντονες οι επικρίσεις της αντιπολίτευσης (video)

Σχοινάς για τις άδειες: Θετικό το ότι θα φέρει επιπλέον έσοδα στο κράτος (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα