Αλέξης Τσαξιρλής : Καθρέπτης της ελληνικής οικονομίας η ΔΕΘ

16:10 2/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Tην ευκαιρία μιας μικρής πτήσης με αερόστατο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με χώρο απογείωσης την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, θα έχουν όσοι τυχεροί, αναδειχθούν από κλήρωση. Το αερόστατο της ΔΕΘ, θα βρίσκεται σήμερα στην Λάρισα, την στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις.

Για την σημερινή εκδήλωση

και τους στόχους της ΔΕΘ μίλησε στην ΕΡΤ Λάρισας ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής κ. Αλέξης Τσαξιρλής.
«Η 81 ΔΕΘ που γίνεται από 10 έως 18 Σεπτεμβρίου δεν είναι απλά μια έκθεση, είναι μεγάλο γεγονός όχι μόνο για την Θεσσαλονίκη αλλά και για όλη την Ελλάδα, έτσι λοιπόν θέλουμε την συμμετοχή και την επίσκεψη στην έκθεση από όλες τις περιοχές και γι’ αυτό το λόγο έχουμε ξεκινήσει με το αερόστατο της ΔΕΘ να επισκεπτόμαστε τις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας προκειμένου να περάσουμε αυτό το μήνυμα.Το αερόστατο θα απογειωθεί από την κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου θα υπάρχει μια μικρή βόλτα για κάποιους που θα κληρωθούν στον ουρανό της Λάρισας, θα κάνουμε αυτό που κάναμε και στην Έδεσα. Οι τυχεροί της κλήρωσης θα είναι δύο για την μεγάλη βόλτα και πολύ περισσότεροι για το ανέβασμα – κατέβασμα».
Σύμφωνα με τον φετινό σχεδιασμό της ΔΕΘ τιμώμενη χώρα θα είναι η Ρωσία επεσήμανε ο κ. Τσαξιρλής που χαρακτήρισε την ΔΕΘ καθρέπτη της ελληνικής οικονομίας. «Φέτος έχουμε τιμώμενη χώρα τη Ρωσία που είναι μια ιδιαίτερα δυναμική συμμετοχή της και με εταιρίες και με περιφέρειες, αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες κρατικές συμμετοχές, αλλά κυρίως υπάρχει συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων μέσα από 45 ελληνικά επιμελητήρια, προκειμένου να δούμε αυτό που όλοι περιμένουμε. Περιμένουμε να γίνει μια ανασύνταξη και αναδιάταξη της ελληνικής οικονομίας προκειμένου να πάμε σε διαφορετικά μοντέλα ανάπτυξης και να ξεπεράσουμε τα προβλήματα των τελευταίων χρόνων. Η ΔΕΘ αποτελεί τον καθρέπτη της ελληνικής οικονομίας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι φέτος θα είναι διαφορετικά τα πράγματα».
Τέλος ο κ. Τσαξιρλής αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που γίνεται για τα παιδιά, λέγοντας, ότι «έχουμε δημιουργήσει και θεματικά πάρκα και γεγονότα που προσελκύουν τα παιδιά, αλλά μετά την έκθεση να έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν και τις επιχειρήσεις προκειμένου να πάρουν την πρώτη γεύση και να κάνουν την πρώτη θετική προσέγγιση με την ελληνική επιχειρηματικότητα. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε τον ιμάντα με τον οποίο θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε και στα παιδιά πως μπορεί η οικονομία με διαφορετικά δεδομένα».

Keywords
Τυχαία Θέματα