Νέο νηπιαγωγείο στο δήμο Μαλεβιζίου

10:34 9/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρόσθετες πιστώσεις ύψους 257.000 ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας, θα διατεθούν στο δήμο Μαλεβιζίου, για την δημιουργία ενός ακόμη νηπιαγωγείου, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες της 2ετούς υποχρεωτικής εκπαίδευσης των νηπίων από την επόμενη χρονιά.

Ειδικότερα, πρόκειται να διαμορφωθεί κατάλληλα και να αξιοποιηθεί το ακίνητο που βρίσκεται νότια του 2ουΔημοτικού Σχολείου (πρώην αθλητικό) στην Αμμουδάρα, και να τοποθετηθούν 5 νέες αίθουσες μαζί με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Μέσα στους επόμενους μήνες – τον Δεκέμβριο εκτός απροόπτου

– παραδίδεται το νέο βιοκλιματικό δημοτικό σχολείο Γαζίου, προϋπολογισμού μαζί με την αγορά του οικοπέδου 4.500.000 €, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ένα τριώροφο κτίριο δυναμικότητας 360 μαθητών το οποίο περιλαμβάνει 13 αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο φαγητού, γραφεία διδασκόντων, ιατρείο, γυμναστήριο και 4 αίθουσες εργαστηρίων (φυσικών επιστημών, αισθητικής αγωγής, πληροφορικής και ξένων γλωσσών), ενώ στο περιβάλλοντα χώρο θα έχει γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε:«Καταφέραμε να αξιοποιήσουμε ένα ακόμα πρόγραμμα και να ενισχύσουμε με το ποσό των 257.300 ευρώ τις προσπάθειες αντιμετώπισης του ζητήματος της σχολικής στέγης στο Γάζι. Και είμαι βέβαιος ότι γίνεται απόλυτα κατανοητό απ’ όλους, ότι αν δεν είχαμε υλοποιήσει, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και των συναρμόδιων φορέων, αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης της σχολικής στέγης, τα πράγματα θα ήταν πολύ άσχημα για την εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου μας».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα