Νέο και ασφαλές δίκτυο ύδρευσης για την Καλαμπάκα

09:56 4/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα από τα σημαντικότερα έργα για τον Δήμο Καλαμπάκας, αυτό της αντικατάστασης και επέκτασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης, δρομολογήθηκε χθες με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία “Χατζηγάκης Τεχνική”.

Συνολικά 63 χιλιόμετρα δικτύου σωληνώσεων θα αντικαταστήσουν το υπάρχον που είναι κατασκευασμένο από υλικό αμιάντου, εξασφαλίζοντας ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης, απόλυτα συμβατό με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές τόσο σε επίπεδο ελέγχου ποιότητας όσο και εξοικονόμησης νερού. “Το όλο έργο

αποτελούσε στόχευση των εκάστοτε Δημοτικών αρχών επί 20 και πλέον χρόνια, προκειμένου να καλύψει επί μακρόν τις ανάγκες ποιοτικού πόσιμου νερού των δημοτών αλλά και των επισκεπτών της Καλαμπάκας”, δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μαρία Φροσυνάκη. Κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης τόνισε ιδιαίτερα τις συντονισμένες προσπάθειες και τη συνεργασία των Υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την υλοποίηση του έργου. Παράλληλα με την αντικατάσταση του υπάρχοντος εσωτερικού δικτύου προβλέπεται και η επέκτασή του, συμπεριλαμβάνοντας και νεοεντασσόμενες στον πολεοδομικό ιστό περιοχές. Ο αρχικός προϋπολογισμό του έργου ήταν 4.498.999 ευρώ, με το τελικό κόστος εκτέλεσής του να είναι 1.869.000 ευρώ, μετά την έκπτωση της αναδόχου εταιρείας στη διαδικασία δημοπράτησής του, ενώ η ολοκλήρωσή του προβλέπεται σε 18 μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα