Νέες καταπτώσεις βράχων στο Πλωμάρι

15:05 13/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Βράχια έπεσαν και πάλι στο Πλωμάρι τόσο μέσα στο χωριό όσο και στο δρόμο προς Παλαιοχώρι. Η διάβρωση από τις συνεχόμενες βροχές συνεχίζεται και κομμάτια βράχων αποκολλώνται σε διάφορα σημεία. Μηχανήματα της περιφέρειας και του δήμου καθάρισαν πριν από λίγο το δρόμο στο συγκεκριμένο σημείο ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος της περιοχής Μανόλης Αρμενάκας.

Όπως είπε ο κύριος Αρμενάκας στην ΕΡΤ Αιγαίου «ο δρόμος στην

περιοχή Άμαξος έχει καθαριστεί αλλά το φαινόμενο σε διάφορα σημεία στο Πλωμάρι συνεχίζεται. Το μεγάλο πρόβλημα ωστόσο είναι μέσα στο χωρίο , όπου αποκολλήθηκαν τρία κομμάτια βράχων και έπεσαν σε μια αποθήκη. Στα διπλανά σπίτια όμως μένουν άνθρωποι, το θέμα αυτό είναι επικίνδυνο και πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Ο δήμος έχει έτοιμη τη μελέτη για την παρέμβαση στα βράχια μέσα στο χωριό και αναμένεται να βρεθεί η χρηματοδότηση ύψους 1.550.000 ευρώ για να σταματήσουν να πέφτουν βράχια πάνω από τα σπίτια της περιοχής.

«Ας αφήσουμε λίγο της εκλογές και ασχοληθούμε με τα σοβαρά προβλήματα των κατοίκων του Πλωμαρίου, συμπλήρωσε ο κύριος Αρμενάκας, σημειώνοντας ότι για τις 12 οικογένειες που τα σπίτια τους είναι κάτω από βράχια και είχαν υποστεί ζημιές ότι δεν εγκρίθηκε κάποια επιδότηση ενοικίου.

The post Νέες καταπτώσεις βράχων στο Πλωμάρι appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα