Νεαρός άνδρας με γρίπη διασωληνωμένος στη ΜΕΘ

12:05 16/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Νεαρός άνδρας με γρίπη από τον ιό H1N1 νοσηλεύεται διασωληνωμένος εδώ και εννέα μέρες στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου με την κατάστασή του να θεωρείται κρίσιμη. Το θέμα ανέδειξε η εφημερίδα «Θεσσαλία».

Το στέλεχος του ιού Η1Ν1 εμφανίζεται μετά από τρία χρόνια, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια κυριάρχησε το στέλεχος Η2Ν3 που θεωρείται πιο ήπιο, ενώ το συγκεκριμένο κρούσμα, επιβεβαιώθηκε από το ΚΕΕΛΠΟ, όπου εστάλη δείγμα των εξετάσεων του νέου άνδρα. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές του Νοσοκομείου

Βόλου, ο νεαρός άνδρας δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, αλλά ξαφνικά εμφάνισε πυρετό. Αφού έμεινε περίπου μια εβδομάδα στο σπίτι του, πήγε στο Νοσοκομείο, και αφού επέστρεψε σπίτι του μετά από μερικές ημέρες η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

Του έκαναν εισαγωγή στη ΜΕΘ και επειδή αντιμετώπιζε πρόβλημα στο αναπνευστικό και παρουσίασε επιπλοκές διασωληνώθηκε. Οι γιατροί ακολούθησαν το πρωτόκολλο και απέστειλαν τα δείγματα αίματος που έλαβαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο και επιβεβαίωση ότι ο νεαρός άνδρας έχει προσβληθεί από το στέλεχος του ιού Η1Ν1.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα