Νέα περίοδος ανοίγει για τις ελληνορωσικές σχέσεις

14:20 12/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Την επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων εκφράζει η συμφωνία που υπογράφηκε σήμερα μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας τόνισε πριν από λίγο ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο υπουργό επικοινωνιών και μεταφορών και την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Σχετική είδηση: Ενίσχυση της ελληνο-ρωσικής συνεργασίας

Ο κ. Κούρκουλας είπε ότι συζητήθηκε όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων εκτίμησε ότι οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα
θα ξεπεράσουν φέτος το 1.000.000, ενώ επισήμανε την ιδιαίτερη συνεργασία Ελλάδας Ρωσίας στον τομέα του φυσικού αερίου και την επιβεβαίωση των δύο πλευρών ότι επιθυμούν το έργο Μπουργκας-Αλεξανδρούπολη παρά την αντίθετη γνώμη τρίτης χώρας. Ο κ Κούρκουλας επισήμανε επίσης το ιδιαίτερα σημαντικό ενδιαφέρον για ρωσικές επενδύσεις στη χώρα μας και επιβεβαίωσε ότι όλες οι διαδικασίες α γίνουν με απόλυτη διαφάνεια και βάσει των ευρωπαϊκών κανόνων.

Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Επικοινωνιών κ μεταφορών εξέφρασε την ικανοποίηση της ρωσικής πλευράς για τη συνεργασία και τόνισε ότι έχει την πεποίθηση ότι παρά τη δύσκολη περίοδο που περνά η Ελλάδα η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει όπως και η ελληνορωσική συνεργασία.
Keywords
Τυχαία Θέματα