Νέα «καρφιά» Ρέντσι κατά της λιτότητας , εν αναμονή της «πρωτοβουλίας» Γιούνκερ

08:29 13/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την τροποποίηση του Συμφώνου Σταθερότητας, «θεματοφύλακα της λιτότητας και της ασφυκτικής δημοσιονομικής πειθαρχίας στην ευρωζώνη», προαναγγέλλει η Deutsche Welle, ενόψει της ομιλίας του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ από το βήμα της Ευρωβουλής.

Tην παράταση της λειτουργίας του επενδυτικού πακέτου που φέρει το όνομα του για τρία επιπλέον χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2020, καθώς και τον διπλασιασμό των πόρων του, αναμένεται εξάλλου, να εισηγηθεί από το βήμα της Ευρωβουλής, ο Ζαν-Κλοντ

Γιούνκερ, στο πλαίσιο της ετήσιας ομιλίας του για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Γιούνκερ αναμένεται να οριστικοποιήσει τις επόμενες ώρες, εισήγηση για τη μερική τροποποίηση του λεγόμενου Συμφώνου Σταθερότητας, το οποίο επιβάλλει τη δημοσιονομική πειθαρχία ελέγχοντας ασφυκτικά το δημόσιο έλλειμμα, ώστε να απελευθερωθούν εθνικοί πόροι που θα τονώσουν την ανάπτυξη, γράφει η Deutsche Welle, η οποία παράλληλα σε «δεύτερη ανάγνωση» της Ευρωμεσογειακής Συνόδου της Αθήνας, διατρανώνει «το ηχηρό μήνυμα του νότου της ευρωζώνης».

«Από τη στιγμή που στο πλευρό του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, η μετωπική σύγκρουση με τη Γερμανία είναι δεδομένη», αναφέρει άρθρο που δημοσιεύεται στο οικονομικό ένθετο της Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Νέο καρφί» από τον Ιταλό πρωθυπουργό προς Βερολίνο, χαρακτηρίζεται η δήλωση του από το Σαλέρνο της Ιταλίας, ότι «όλοι, ακόμη και αυτοί που έχουν εμπορικό πλεόνασμα, πρέπει να σέβονται τους κανόνες του Μάαστριχτ και να ευνοούν τις επενδύσεις».

ΠΗΓΗ:Deutsche Welle, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα