Νέα έργα στη «Λεωφόρος Καραμανλή»

14:17 14/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με 12,5 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται η κατασκευή του οδικού τμήματος της Λεωφόρου Καραμανλή(Παλαιά Εθνική Οδός Αθήνας – Θεσσαλονίκης) στην πόλη της Λάρισας, από τον ισόπεδο κόμβο με την οδό Σεμερτζίδη έως και την προσαρμογή στον ισόπεδο κόμβο με την οδό Διγενή, με την κατασκευή τριών κυκλικών κόμβων καθώς και του αντίστοιχου παράπλευρου δικτύου.

Το συνολικό μήκος της αρτηρίας ανέρχεται σε 2,40Km, συμπεριλαμβανομένων των προσαρμογών της στην υφιστάμενη

οδό στην αρχή και στο τέλος της. Τη σχετική σύμβαση υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, μετά την ολοκλήρωση και θετική αξιολόγηση του από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους. Δικαιούχος είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός επεσήμανε ότι ¨με την κατασκευή του έργου επιλύονται αρκετά προβλήματα της περιοχής, επιτυγχάνεται η καλύτερη εξυπηρέτηση των αστικών συγκοινωνιών και κατ΄επέκταση η ασφάλεια του επιβατικού κοινού. Με την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων και συστημάτων ασφάλισης οχημάτων (ΣΑΟ) στα πεζοδρόμια και την κεντρική νησίδα εξασφαλίζεται η ασφαλής διέλευση οχημάτων και πεζών στο σύνολο του έργου. Εκτός αυτού θα προκύψουν και θέσεις εργασίας».

Το εν λόγω οδικό τμήμα αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΜ – Μ) καθώς συνδέει με τον οδικό άξονα Π.Α.Θ.Ε., την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και την Ε.Ο. Λάρισας –Τρικάλων και συμβάλει στην οδική ασφάλεια. Στο συγκεκριμένο δρόμο θα κατασκευαστούν τρεις νέοι κυκλικοί κόμβοι που θα συμβάλουν στις διαμπερείς κινήσεις επί της παλαιάς Εθνικής Οδού να διεξάγεται η κίνηση χωρίς καθυστερήσεις, ασφαλής και άνετη εγκάρσια κίνηση οχημάτων και πεζών.

The post Νέα έργα στη «Λεωφόρος Καραμανλή» appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα