Τρίκαλα: Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για δύο πλατείες

13:26 14/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος Τρικκαίων, επιχειρείται η ανάπλαση των δύο κεντρικών πλατειών της πόλης. Πρόκειται για την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου καθώς και της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, δύο από τις τρεις κεντρικότερες πλατείες των Τρικάλων.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού ανακοινώθηκε χθες από τη δημοτική αρχή, με διαθέσιμο προϋπολογισμό 42.000 ευρώ. Απευθύνεται, δε, σε αρχιτέκτονες οι οποίοι θα πρέπει να μελετήσουν και να παρουσιάσουν μέχρι τις 14 Μαΐου την πρότασή τους στην αρμόδια κριτική

επιτροπή που θα συσταθεί, η οποία και θα καθορίσει τις επιχειρούμενες αισθητικές παρεμβάσεις στις δύο πλατείες. Η σχετική προκήρυξη περιλαμβάνει 11 σημεία τα οποία θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν από τους μελετητές, όπως η ιστορία, το κυκλοφοριακό, ο εμπορικός χαρακτήρας, η παρακείμενη λαϊκή αγορά, ο Ληθαίος ποταμός, η ανάπτυξη πρασίνου και άλλα. Όπως μάλιστα αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, “μετά την αξιολόγηση των προτάσεων θα ακολουθήσει η επιλογή της πληρέστερης, µε βάση τις απαιτήσεις της τέχνης, της επιστήμης και τις αρχές του βιοκλιµατικού σχεδιασµού”, με την πρόταση που θα λάβει το πρώτο βραβείο να είναι και η επιλεγείσα προς υλοποίηση.

The post Τρίκαλα: Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για δύο πλατείες appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα