Νέα απεργία της ΠΝΟ – Επιστρέφουν αεροπορικώς οι πρώτοι 150 μαθητές

09:23 6/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια μέχρι και τις 6 το πρωί της Παρασκευής, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της 7ης Δεκεμβρίου της ΓΣΕΕ.

Στο μεταξύ, με έκτακτες αεροπορικές πτήσεις δίνεται λύση στην «ομηρία» των μαθητών στην Κρήτη,

οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί λόγω της απεργίας των ναυτεργατών.

Οι πτήσεις, στις 10 το πρωί από το Ηράκλειο και στις 2 μετά το μεσημέρι από τα Χανιά για την Αθήνα, είναι δωρεάν, δεδομένου ότι 2.500 μαθητές της Γ’ Λυκείου δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια και τα σχολεία τους, ενώ αρκετοί έχουν ξεμείνει από χρήματα.

Μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε νέα συνάντηση με την ηγεσία της ΠΝΟ, τονίζοντας ότι «οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων είναι σεβαστές, ωστόσο έχουν εκλείψει οι λόγοι της απεργίας».

Ο κύριος Κουρουμπλής κάλεσε την ΠΝΟ να λάβει υπόψη «τα πιεστικά ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί στα νησιά, να επανεκτιμήσει τη στάση της, και να συμβάλλει άμεσα στη δρομολόγηση ενός πλοίου ανά γραμμή».

Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, η ΠΝΟ αποφάσισε να συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, παρά τις σαφείς δεσμεύσεις που ανέλαβε προσωπικώς, αλλά και εκ μέρους της κυβέρνησης, ότι δε θα αλλάξει το φορολογικό καθεστώς των ναυτικών και ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα εξομοίωσης, όπως ισχυρίζεται η ΠΝΟ.

«Το ειδικό φορολογικό καθεστώς δεν πρόκειται να φορολογηθεί επανέλαβε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.

Στην ανακοίνωση της η ΠΝΟ κάνει λόγο για «αδυναμία της κυβέρνησης να δεσμευτεί ουσιαστικά», ενώ ταυτόχρονα η διοίκηση καταγγέλλει τις «απαράδεκτες και κατακριτέες από κάθε άποψη προσπάθειες δημιουργίας συνθηκών κοινωνικού αυτοματισμού θα συντριβούν από τη δυναμική και μαζική απάντηση των ναυτεργατών, οι οποίοι όχι μόνο δεν φταίνε σε τίποτα για το κατάντημα της χώρας, αλλά απλά δίνουν αγώνα επιβίωσης», όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλουν.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1,ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα