Νέα «σύννεφα» στις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι

17:55 7/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ναυάγιο, με αλληλοκατηγορίες για το ποιος είναι υπεύθυνος, οδηγείται ο διάλογος του ΠΑΣΟΚ με το Πόταμι για συμπόρευση στην Κεντροαριστερά.

Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την Τετάρτη το Σταύρο Θεοδωράκη για διγλωσσία που υποκρύπτει σκοπιμότητες .
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real fm, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενη εμμέσως πλην σαφώς στον επικεφαλής του

Ποταμιού ανέφερε πως «η Κεντροαριστερά, για να πετύχει, χρειάζεται μπέσα. Για μένα αυτό είναι το πρώτο, πίστη στο εγχείρημα και μπέσα».

«Είναι ότι φανερό ότι πίσω από τις καθυστερήσεις και τη διγλωσσία υπάρχουν σκοπιμότητες. Κάπου αλλού θέλουν να πάνε. Νομίζω ότι όσοι μας ακούνε πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να μας κρίνουν όλοι και όλους. Εγώ ένα πράγμα θέλω να πω. Η κεντροαριστερά για να πετύχει, χρειάζεται μπέσα. Για μένα αυτό είναι το πρώτο. Πίστη στο εγχείρημα και μπέσα», τόνισε.

Σε υψηλούς τόνους και με αντίστοιχες αιχμές απάντησε το Ποτάμι.

Με δήλωση του, ο γραμματέας Οργανωτικού του Ποταμιού, Παντελής Αβραμίδης, ο οποίος ήταν ένας από τους εκπροσώπους του στις συνομιλίες με το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κ. Γεννηματά ότι τορπιλίζει το διάλογο και ότι προσδοκά συνεργασία με τον «καλό ΣΥΡΙΖΑ».

«Όπως φάνηκε και από την αρχική αμφίσημη συμπεριφορά της στον εκλογικό νόμο και με τις κατά καιρούς δηλώσεις της, η κυρία Γεννηματά και κάποιοι σύμβουλοί της – κόντρα στη διάθεση των περισσότερων στελεχών του ΠΑΣΟΚ – προσδοκούν συνεργασίες με τον «καλό ΣΥΡΙΖΑ». Και ενοχλήθηκαν που στην ανοιχτή επιστολή μας ήμασταν ξεκάθαροι. Το νέο Κίνημα πρέπει να κινηθεί μακριά από συντηρητικούς και λαϊκιστές»…. « Όσοι τορπιλίζουν το διάλογο στην τελική του φάση, απογοητεύουν τον προοδευτικό κόσμο. Παρ’ όλα αυτά εμείς θα επιμείνουμε. Οι 11 προτάσεις για τη σύσταση του νέου Κινήματος παραμένουν στο τραπέζι», αναφέρει μεταξύ άλλων στην δήλωση του ο κ. Αβραμίδης.

Την Πέμπτη στις 15.00, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, της Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης , του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και του Συντονιστικού των Κινήσεων Πολιτών στο ξενοδοχείο CARAVEL.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1, ΑΜΠΕ

Φωτογραφία: Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα