Να αθωωθεί η καθαρίστρια για το κακούργημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση πρότεινε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

15:05 6/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου της Λάρισας που έκρινε ένοχη την 53χρονη καθαρίστρια από το Βόλο, Δήμητρα Τσιαντάκη, για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, επιβάλλοντάς της κάθειρξη 10 ετών, ζήτησε σήμερα, η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Όλγα Σμυρλή, κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στο Ποινικό Τμήμα.

Αν η πρόταση της εισαγγελέως γίνει δεκτή συνεπάγεται την αθώωση της καθαρίστριας για το συγκεκριμένο αδίκημα

Το σκεπτικό της στηρίχθηκε στην

άποψη ότι η απάτη προκλήθηκε άπαξ, η ποινική δίωξη έχει παύσει λόγω παραγραφής και το δικαστήριο εσφαλμένα ερμήνευσε και εφάρμοσε τις ποινικές διατάξεις. Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, το Εφετείο δέχθηκε εσφαλμένα ως χρόνο τέλεσης της κακουργηματικής απάτης την περίοδο 1996-2015, κατά τον οποίο η 53χρονη φέρεται να προκάλεσε ζημιά στο Δημόσιο λαμβάνοντας το μισθό της. Ο αληθής χρόνος τέλεσης της κακουργηματικής πράξης – σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση – είναι ωστόσο, το 1996, έτος κατά το οποίο προσκόμισε τα νοθευμένα πιστοποιητικά για να προσληφθεί στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα την παραπλάνηση της αρμόδιας επιτροπής.

«Η απατηλή συμπεριφορά ήταν άπαξ και όχι εξακολουθητικά, όσο λάμβανε μηνιαίες αποδοχές της. Δεν υπήρχε υποχρέωση να ανακοινώσει κάθε μήνα την απάτη, αφού δεν μπορεί να αυτοενοχοποιηθεί» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Σμυρλή.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα