Καρφιά Μητσοτάκη για τα ύπουλα παιχνίδια Αδωνη

Καρφιά Μητσοτάκη για τα ύπουλα παιχνίδια Αδωνη06.02.2019ΝΔ

Βολές σε Τσίπρα - Βούτση από τον Κυριάκο, που χαρακτήρισε «μητέρα των μαχών» τις ευρωεκλογές

Σε εκλογική επιτροπή μετέτρεψε το συντονιστικό των τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν όψει των εκλογικών αναμετρήσεων του 2019 και ζήτησε εγρήγορση από τα «γαλάζια» στελέχη, με τελικό ορίζοντα τη νίκη στις εθνικές εκλογές.

Πάντως, οι αναφορές του

προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές, στις οποίες απέδωσε χαρακτήρα «βροντερού δημοψηφίσματος» για την πολιτική αλλαγή της χώρας, ουσιαστικά δείχνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει καταλήξει στην εκτίμηση πως η πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να διενεργήσει τις εθνικές εκλογές στο τέλος της τετραετίας, το φθινόπωρο.

Μάλιστα, σε αυτή την εκτίμηση οδηγούνται στη Ν.Δ., ερμηνεύοντας και τις τελευταίες κινήσεις του Μαξίμου σε κοινοβουλευτικό επίπεδο με τις επιστολές των έξι βουλευτών που ζήτησαν να λογίζονται στην πλειοψηφία των 151 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε με πολύ σκληρές εκφράσεις κατά των συγκεκριμένων βουλευτών, χαρακτηρίζοντάς τους «κομπάρσους» του κ. Τσίπρα και «τυχοδιώκτες» που δίνουν την ψήφο τους σε «τιμή ευκαιρίας», ενώ, καταγγέλλοντας «θεσμικό κατήφορο», έστρεψε τα πυρά του και κατά του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

Συναλλαγές

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζει τη χώρα στη λάσπη της πολιτικής συναλλαγής» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας σύντομα θα κληθεί να απολογηθεί και γι’ αυτό το νέφος συναλλαγής και θεσμικής ανωμαλίας το οποίο έχει τυλίξει τη χώρα. Σε 108 ημέρες από σήμερα ο λαός θα απαντήσει σε αυτήν την πρωτοφανή εκτροπή».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι ευρωεκλογές «θα σημάνουν τον τυπικό επίλογο μιας ήδη τελειωμένης κυβέρνησης», ενώ ξεκαθάρισε προς τους τομεάρχες ότι για τη Ν.Δ. οι ευρωεκλογές θα είναι «μητέρα των μαχών» και θα δοθεί με τους ίδιους όρους της μάχης των εθνικών εκλογών.
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική μνεία στους «χαμηλόμισθους του ιδιωτικού τομέα», σημειώνοντας ότι «μαγική αύξηση αποδοχών με έναν νόμο και ένα άρθρο δεν υπάρχει σε μια μίζερη οικονομία», και αντέτεινε ότι, σε αντίθεση με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει λιγότερους φόρους και εισφορές, προκειμένου να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα.

Καμπανάκι Μητσοτάκη σε Αδωνι για την αρχηγική φιέστα

«Φτηνές» δικαιολογίες επιχείρησε να βρει χθες ο Αδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας», το οποίο περιέγραφε τις «ραδιουργίες» του σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε συνέντευξή του στον Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι «κάποιοι θέλουν να σπείρουν ζιζάνια», ισχυριζόμενος πως δεν υπάρχουν εσωκομματικά ζητήματα στη Ν.Δ.

Ο «γιαλαντζί δεξιός» λησμόνησε, βεβαίως, ότι τον ντόρο δεν τον δημιούργησε κανένα «ζιζάνιο», αλλά η προσωπική επιλογή του να διοργανώσει αρχηγικού τύπου φιέστα, έχοντας ως κλακαδόρους στρατευμένους δημοσιογράφους. Η υπερδραστηριότητα του αντιπροέδρου προκαλεί αντιδράσεις σε ανώτατο επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των τομεαρχών της Ν.Δ., ο -προερχόμενος από τον ΛΑΟΣ- αντιπρόεδρος ήταν εμφανώς κατηφής, αφού είχε αντιληφθεί ότι οι... αιχμές του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κομματική συνεδρίαση αφορούσαν κυρίως τον ίδιο.

«Κατανοώ τη μάχη του σταυρού, καθώς γνωρίζετε ότι την έχω δώσει πολλές φορές. Ωστόσο, θέλω να θυμίσω ότι, την επομένη ημέρα των εκλογών, τη σειρά εκλογής τη θυμούνται μόνο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Και για μένα αυτή η σειρά δεν έχει καμία σημασία στην αξιολόγησή μου για τη διακυβέρνηση της χώρας» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή Μητσοτάκη, που ερμηνεύτηκε ως αποδοκιμασία στις... προεδρικές εμφανίσεις του Αδωνη.

Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, φέρεται ότι έγινε ακόμα πιο έξαλλος με τον αντιπρόεδρό του, λόγω της χθεσινής επιμονής του να δικαιολογήσει τα... αδικαιολόγητα.

Την ίδια ώρα, ο Ευάγγελος Αντώναρος αναπαρήγαγε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας, σχολιάζοντας: «Για να μη λένε κάποιοι ότι αυτά τα λέω και τα γράφω μόνο εγώ. Γίνονται. Με συνειδητούς συναυτουργούς όλους τους πρόθυμους χειροκροτητές».

Keywords
Τυχαία Θέματα