«Να αλλάξει το κέντρο, αλλά να εξυπηρετείται ο κόσμος»

11:28 4/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αν όλα όσα έχουν γίνει ως σήμερα γνωστά γίνουν πραγματικότητα, σε λίγα χρόνια το κέντρο της Λάρισας θα έχει αλλάξει ριζικά. Με νέες πεζοδρομήσεις, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και κυκλοφοριακές αλλαγές, το πεζοδρομημένο κέντρο θα επεκταθεί σημαντικά και τα ΙΧ θα απομακρυνθούν αρκετά από το κέντρο της πόλης.
Το σχέδιο δόθηκε για διαβούλευση και ο δήμαρχος Λαρισαίων περιμένει τις προτάσεις των πολιτών αλλά και του εμπορικού κόσμου, του αστικού ΚΤΕΛ και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο κέντρο.

Οι αλλαγές στην κυκλοφορία

αφορούν φυσικά και τα δρομολόγια των αστικών ΚΤΕΛ τα οποία θα τροποποιηθούν.

Σε πρώτη «ανάγνωση» ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Λάρισας Μιχάλης Σακελαρίου βρίσκει θετική την αλλαγή, αρκεί να ληφθούν υπόψη-όπως ήδη έγινε ως τώρα- κάποιες προτάσεις της διοίκησης για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

«Στο κέντρο της Λάρισας χτυπάει η καρδιά του εμπορίου, της διασκέδασης, των δημόσιων υπηρεσιών και των ιατρικών υπηρεσιών. Επομένως θα πρέπει κανείς να φθάνει άνετα και γρήγορα σε αυτό. Εμείς ήδη προτείναμε να μπορούν τα αστικά λεωφορεία να περνούν από την Μ.Αλεξάνδρου που θα πεζοδρομηθεί. Επίσης, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τους μικρότερους δρόμους που μετά τις νέες πεζοδρομήσεις θα δεχτούν μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, όπως η οδός Ολύμπου, καθώς προβλέπεται να γίνουν πεζόδρομοι και η Βενιζέλου και η Φιλελλήνων.» επισήμανε στην ΕΡΤ Λάρισας ο κ. Σακελαρίου.

«Η συνεργασία με τον κ.Δήμαρχο είναι άριστη. Αύριο κιόλας θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας και είμαι σίγουρος ότι θα ληφθούν υπόψη.»

Μεταξύ των αλλαγών σε ότι αφορά τα αστικά λεωφορεία συγκαταλέγεται η μεταφορά δύο αφετηριών από την Κύπρου σε άλλο σημείο.
Ο κ. Σακελαρίου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, στις νέες συνθήκες που θα διαμορφωθούν, το αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας να προχωρήσει και σε νέες προσφορές και μειώσεις εισιτηρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα