Ν. Συρμαλένιος: «Στόχος για κάποιους, να μην ισχύουν τα αποτελέσματα του τηλεοπτικού διαγωνισμού» (audio)

14:43 21/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το πόρισμα της ΤτΕ για την Τράπεζα Αττικής και στον βαθμό που αφορά το περιεχόμενο της Εξεταστικής Επιτροπής που εξετάζει τα δάνεια των τραπεζών σε κόμματα και ΜΜΕ, καλώς να έρθει προς συζήτηση», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, το μέλος της Επιτροπής

και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

«Εάν η Τράπεζα έχει δανειοδοτήσει τον κ. Καλογρίτσα για άλλου τύπου ζητήματα, αυτό δεν είναι θέμα της Εξεταστικής. Θα το δει και η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στην οποία θα παρουσιαστούν οι τέσσερις υπερθεματιστές, αλλά και ο υπουργός Επικρατείας», πρόσθεσε ο κ. Συρμαλένιος, επισημαίνοντας ότι εάν κάποιος έχει ζητήματα στο Πόθεν Έσχες, εάν δεν πληρώσει την πρώτη δόση ή εάν δεν τηρήσει τους όρους του νόμου και του διαγωνισμού, θα εκπέσει».

«Η Τράπεζα Αττικής είναι μία μη συστημική τράπεζα», πρόσθεσε ο κ. Συρμαλένιος, «δηλαδή δεν υπόκειται στον ευρωπαϊκό έλεγχο και κατά συνέπεια η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ο μόνος ελεγκτικός μηχανισμός που μπορεί να την ελέγξει». «Επομένως», τόνισε, εάν πράγματι δόθηκαν δάνεια χωρίς εγγυήσεις ή οτιδήποτε άλλο, προφανώς υπάρχει συν-ευθύνη».

«Κάποιοι ξεπερνούν το γεγονός ότι ο κ. Καλογρίτσας πήρε μια άδεια μέσα από μία διαδικασία που κανείς δεν ήξερε τι ποντάρει ο άλλος», ανέφερε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «στόχος είναι να μην ισχύσουν τα αποτελέσματα του τηλεοπτικού διαγωνισμού και με αυτόν τον τρόπο να ανοίξει ο δρόμος να πέσει η κυβέρνηση».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα